söndag 27 juli 2008

Vatten

Veckans tema på http://fototriss.blogspot.com/ är vatten. Enkelt trodde jag men insåg ganska snabbt att jag inte har många bilder på vatten.

Så min fråga blir helt enkelt - Var badar du helst?




lördag 26 juli 2008

Hemma och vänder


Nu när sommaren kommit tillbaka är vi såklart i stugan. I förra veckan köpte S en varmvattenberedare som skulle med i vår lilla bil. Insåg att det var omöjligt och fick hjälp av mop och deras något större bil. Trivs bättre och bättre i stugan. Vi fixar och donar i lagom sommarlugn takt. Vi vandrar mycket, åker på små utflykter och grillar gott.
Det finns massor med blåbär i år och oj, vad goda de är. Det enda som är lite jobbigt är insekterna. Getingarna är ilskna i värmen och myggen biter på de sämsta ställen. Grrr
Imorgon ska vi gå på lille Isaks dop och åker sedan därifrån till stugan. Har du/ni vägarna förbi eller om du/ni är sugna på sjöbad, vandring, plocka blåbär och grilla så kom och hälsa på oss.

Mamma kör vagnen i bokskogen. (Inte lätt)

söndag 20 juli 2008

Gammalt

Veckans tema på http://fototriss.blogspot.com/ är gammalt.


Posted by Picasa

Skåne+Blekinge=sant





Igår var S och jag på bröllop. Det var Stefans kusin John som gifte sig med sin Mia. Mia kommer från Skåne(prästkrage) och John är från Blekinge(ek). Vigseln var otroligt fin med mycket sång och musik både från brudgummen och hans syskon. Jag var inte ensam om att fälla en tår.




Efter vigseln åkte vi till Vallkärra där festen skulle vara. Det var sååå god mat. Läs själv menyn:

Förrätt
Spenatpannacotta med skaldjurstopping
&
brudgummens specialknäcke

Huvudrätt
Hörvikslax med sommartäcke
nypotatis,
sparris & kall sås

Efterrätt
Limeparfait
med
Jordgubbsrabarber

Under middagen hölls det tal, spex, sång och musik. Självklart skålades det i massor. Vid 23 när brudparet valsat och även Stefan och jag provat på valsen(förstår inte varför vi inte kan dansa vals med varandra men med andra....) tackade vi för oss. Sedan åkte vi snabbt till Annika och Johan som passat prinsen hela dagen och kvällen. Tack för det!


Och vi avslutar med en kyss...

fredag 18 juli 2008

Tisdagstema

Nu har jag hittat en ny fotografera sida. Den heter http://tisdagstema.se/ och kommer med ett nytt tema varje tisdag. Denna veckas tema är BLÅ


torsdag 17 juli 2008

Kulturen och caffe latte

Idag har jag varit en sväng på stan med Petra och Ella.

Shoppade en rosa duk till köket. När vi gick inne på Duka så upptäckte vi att båda barnen sov och gick då snabbt och satte oss på Coffe point och drack vars en riktigt god caffe latte. Hann såklart med att skvallra lite också.



Sedan mötte jag upp Stefan och vi gick till Kulturen där vi träffade Annika och barnen. Vi fikade och gick runt någon timme. Jag gillar verkligen Kulturen. Stefan tog lite kort på Annikas gulliga killar.






onsdag 16 juli 2008

Indiskt


Provade på en ny restaurang idag. Masala house som ligger på Klostergatan. De har en lunchmeny för 55 kronor som jag och S stått och dregglat över ett tag nu. Älskar indisk mat. Man får välja två rätter och till det får man ris och sallad. Jag beställde bara tandoori chicken eftersom det är en riktig favorit. Personalen missförstod mig så istället för en dubbel fick jag en halv portion istället. Men det räckte bra och så blev det ju halva priset = en mycket billig och hyfsat god lunch.




Fototriss

När jag surfade runt på olika bloggar igår kom jag till en sida som heter http://fototriss.blogspot.com/. Blev intresserad och veckans tema(kommer nytt varje söndag) är byggnader.
Här kommer min triss i byggnader.


Malta


Lund


Beijing

måndag 14 juli 2008

Äntligen hemma


Äntligen har Annika kommit hem från sin semester i Spanien. Vi brukar träffas ofta och höras varje dag, så 16 dagar med bara några SMS är länge....

La famillia


I helgen var vi och firade Samuel och Nellys födelsedagar. Ylvas syster Inger tog familjekort på oss. Det är inte lätt att få fram ett kort där alla tre blir bra men denna blev nog bäst av de som togs. Kanske inte julkortkvalitet men...

lördag 12 juli 2008

Nyss hemkommen från Polen

Har varit på en liten minisemester i Polen. Det var kan man säga ett första test att resa med barn. Det gick över förväntan. Antingen har jag världens bästa tålamod(knappast) eller är han en fantastiskt duktig liten kille som är lätt att ha med sig överallt. Båtresan från Ystad till Swinoujscie tog närmare sju timmar och sista timmen var lite dryg annars flöt det på fint. Var bara där i tre hela dagar men hann ändå med att kolla i stans alla affärer, gå på marknaden och gå till Tyskland. Det blev ingenting shoppat. Tänkte köpa lite roliga och annorlunda kläder till lilla D men det blev inget med det. Får väl säga som så att polackerna och jag inte har riktigt samma klädsmak..Vädret var perfekt, tyckte Stefan och jag, resten av alla soltörstande turister var inte lika glada i det något varierande vädret. Sol, vind och vatten - allt i en härlig blandning.


Hej

Här ska jag fortsätta mitt bloggande har jag tänkt mig. Om du funderar på att börja blogga så kan jag verkligen rekomendera blogspot.com