måndag 10 augusti 2009

Nu är det dags...

...att börja jobba och sluta blogga...

Stor kram till alla som läst och kommenterat!

söndag 9 augusti 2009

kräftor...

Dagen börjades som så många andra denna sommar, vid standen. Men något har hänt... det har blivit så stenigt vid strandkanten. Inte alls trevligt! Sen tror jag att de nyckelpigor vid brottades med i Polen har hittat oss igen. Inte heller så trevligt. Efter strandbesöket så vilade vi alla en stund eftersom vi skulle hem till Annika och Johan lite senare. Ska sanningen fram vilar vi allt som oftast en stund mitt på dagen. Lovely!







Dresscode - white

Det var nämligen dags för årets kräftor. För ovanligheten skull var vädret alldeles underbart. Annars brukar vi pricka in augustis sämsta kväll. Vi kunde sitta ute, lite trångt eftersom vi alla äter så olika saker. David mumsade på grillkorv, majs och jordgubbar, Adam åt kräftklor och grillkorv, Love åt kräftklor, bröd och björnbär, Hugo åt kräftklor, majs och frukt. Annika och jag åt fantastiskt god västerbottenostpaj, räkor, några kräftor, sallad, bröd, frukt och bär. Stefan och Johan åt kräftor, bara 4 paket i år, och de glodde lite surt när någon annan stoppade fingrarna i deras kräftskål. Män och deras kräftor...En och annan snaps slank också ner men det var mest som skydd mot ev dåliga kräftor...
Efter maten var det dags för underhållning i form av Wii lips!?.

lördag 8 augusti 2009

Lill Babs i Trollsjön


I torsdags var vi hembjudna till mamma och pappa. Det bjöds på grillgott och sedan gick vi till Trollsjön, precis som några tusen till, och tittade/lyssnade på Sveriges fräschaste 71 åring. Ja, näst efter svärfar såklart!!Nu satt vi så lågt bort från scenen att vi inte hörde så mycket men mamma, jag och Anna var såklart framme vid scenen med kameran. Hon har en fantastisk utstrålning, en sådan som man blir glad av.
D och lillkusinen Maja busade runt tillsammans.
sötnosar...

onsdag 5 augusti 2009

Vår femårsplan


Jag berättade ju om vår tioårsplan som vi skrev på bröllopsresan för tio år sedan. Som det lärarpar vi är har vi utvärderat den och gjort en ny.
Vår nya plan ser ut så här:

*en ny långresa 3-6månader

*delta i ett cykel/löp-lopp

*följa ett mästerskap på plats

*bestiga Kebnekaise

*hitta på något den 19 varje månad, Stefan ansvarig för udda och Åsa jämna månader.

tisdag 4 augusti 2009

stugan kallar

Nu är det över en vecka sedan vi var i stugan och vi behöver åka dit. Gräset ska klippas, vissa prylar ska få flytta hem till Lund och jag har några fönster som behöver målas. Är också lite sugen på några sista lediga dagar där innan skolan drar igång. Den gör ju det om en vecka imorgon. MEN det ska bli roligt att börja jobba igen! Framför allt ska det bli skoj att få lön igen. Denna sommar har jag fått 300:- i lön och det blir man ju inte fet på. Tur man har lite att ta av...

måndag 3 augusti 2009

fotobok

Jag älskar foton men de senaste åren har jag inte framkallat så många bilder utan mest tittat på mina bilder på datan och i bloggen. Jag saknar att ha ett album så nu ska göra min första fotobok. Tror att det är ett koncept som passar mig alldeles utmärkt. Det enda svåra blir att välja ut foto. Tror jag börjar från idag och går bakåt i tiden. Jag ska använda mig av fujifilm. Jag såg nämligen på en annan blogg att man kunde få en fotobok av fujifilm om man gjorde ett blogginlägg om dom. Är du intresserad av att göra en fotobok så kan du läsa hur det går till här? Det verkar väldigt enkelt och smidigt. Är du bloggare och vill göra som jag klickar du här.

söndag 2 augusti 2009

poolparty

Har varit på mitt livs första poolparty och oj vad roligt jag hade. Fick en inbjudan tidigt i sommar och bokade upp Annika och Johan som barnpassare. D trivs som fisken i vattnet hos dom. Poolpartyt var hemma hos Björn och Sara i Häljarp. Mitt lag ägde i poolvolleybollen. Lagom mycket dricka och sista tåget hem gör att jag mår prima idag. Dags att hämta hem min lille prinskorv nu.

Tack S och B för en höjdarfest! Hoppas på en repris nästa sommar...