onsdag 24 december 2008

Annorlunda julafton

Vi hade bestämt hur årets julafton skulle se ut redan förra julen. Vi skulle ta ett tidigt tåg till Vinslöv idag för att se och lyssna när Stefan traditionsenligt spelar in julen. Sen skulle vi vara hos S föräldrar resten av dagen. Så var det bestämt. Så skulle det bli....

Trodde vi...Lille D avslutade kvällen igår med en kräkning. Vi tyckte att han nog kräkte för att S busade lite väl vilt med honom. Han hade ju inte kräkt sedan tidig förmiddag. Klockan ställdes och vi gick och la oss. Jag vaknade klockan fyra av en kräkning. Svårt att förklara bort den. Så läget just nu är att D har druckit majsvälling och sover. S har insett att han inte ska spela i år. Vi vet faktiskt inte hur det blir idag. Vi sitter vid vars en data lätt apatiska, nattens kräk tvättas bort i tvättmaskinen och jag.....

Jag drömmer inte om en jul hemma!


12.49 Jag drömmer fortfarande inte om en jul hemma men det kommer det att bli ändå. För två timmar sedan satte det igång för store S. Så läget just nu är att jag har varit på coop och handlat toalettpapper, Proviva och lite julmat. Jag sitter här ensam vid datan medan S och D sover. Fler som känner sig lite ensamma? Då tipsar jag om den här julradiosidan. Tack för uppiggande kommentarer!!!


14.37 Nu har S och D varit uppe en liten stund. D drack lite välling och S tog en alvedon. S sket och D kräktes. Så en ny tvätt i maskinen och nya kläder. Sedan gick de och la sig igen. Nu ska jag förbereda inför Kalle. Det blir nog lite julmust och pepparkakor för mig.

Jag mår fortfarande prima!!!


18.03 Samtidigt som Lasse tände ljuset så började S kräka och som han kräks. Snälle gode gud låt mig slippa detta.... Inget roligt alls. Nu har jag gett båda sjuklingarna vätskeersättning och jag måste äta. Aptiten är kanske inte den bästa men så här ser min julmat ut idag.
09.47, juldagen. Strax efter nio igårkväll börjde det röra sig oroväckande i min mage. Vid elva var det min tur. Så här i efterhand är jag glad att jag inte åt ett kraftigare julbord och att det blev en jul hemma!

8 kommentarer:

stefan sa...

God Jul älskling!
Genom kräkdimmorna ska vi nog lyckas ordna en lite mysig julafton ändå! Nu måste jag rusa på toa...

Namn: Eva sa...

Oj då stackars er ... låter som om vinterkräksjukan hälsat på hos er!
Krya på er!
God Jul!
Kram/moster

Karolina sa...

Hahaha, underbar kommentar Stefan. Men fy, stackare... Ni har i alla falla varandra. Stor kram till er alla tre.

G(e)orge del Diablo sa...

Stackars krakar! Åsa, du får hålla ett frostigt avstånd.. I slutänden är allt mycket gott, heter det. Det spelar nog ingen roll i vilken ände.. :) God Jul ändå!!

Annika sa...

Hoppas att du håller dig frisk!!
God JUl till er alla=)
Kram Annika

Anonym sa...

Fy vilken kass taiming av D & S...kan de inte åtminstone kräkas samtidigt menar jag :)

Hoppas Åsa att du slipper detta, låter inget vidare! Du kör väl det där tricket som jag lärde mig på förskolan med vitpepparkorn???

Som vår visa vän Karolina sa: ni har ju iallafall varandra, men det kanske inte tröstar en sådan här kväll?

Hoppas ni kryar på er fort och kan träffa familjen i efterhand och fira då, det ´funkar ju bättre än inte alls!

krya på er, julaftonskramar/
tove

Counseler Pia sa...

Nämen Kära hjärtanes då!!! Såg detta först nu! Hoppas att ni mår bättre nu, klockan är 13.23 juldagen, och jag skickar näringsrika och varma kramar till er alla 3. Håll ut...skiten kommer alltid ut!! Pussa lille D speciellt!

aksonfoto sa...

Inte direkt det roligaste sättet att fira jul på. Men vad gör man då kräken anfaller!

Önskar Er en skön och förhoppningsvis en lite lugnare fortsättning!