fredag 5 juni 2009

tidig morgon

Vilken dag, vilken dag....
Den började med en väckning redan klockan 06.15. Fast det var ljust ute är det okristligt tidigt. Blev påmind om att jag är en kvällsmänniska och att jag hatar tidiga mornar. Det finns inte heller en chans i världen att man ska kunna äta något så tidigt heller.(Så i höst kommer D-kilona att rasa...) Nä, lite kaffe och sedan påklädnad av både D och mig. VARFÖR??? Jo, jag skulle ta mig till skolan och träffa mina blivande elever. Klockan 9.00 skulle jag ta emot första gruppen och jag var ute i god tid... Efter att ha pendlat några år vet jag att man inte kan lita på Skånetrafiken. Vi hade planerat att ta tåget till Eslöv klockan 07.42 och vi var på stationen i god tid. Precis innan tåget skulle komma avviserade de en spårändring men det var samma perrong så det var ju lugnt. Sekunden efter kommer tåget och vi glider på. När dörrarna stängs frågar jag om det verkligen går mot Höör. Nej, Malmö....What, fel håll.... Tjoar lite om att de ska öppna dörrarna men nej, det går ju såklart inte och det är bara att varva ner och ringa till pappa.... Hej, pappa! Det är jag, du, jag är på väg mot Malmö istället för Eslöv.... Vill du kolla när nästa tåg från Malmö går.. ? bla, bla, bla...

Ja, ja, framme i Malmö missar jag precis ett tåg och efter ett vagnmaraton på stationen kommer jag fram till pågatåget med en minuts marginal. Konduktören undrade lite över min biljett men efter min förklaring skrattade hon bara... Så istället för att byta David mot en bil klockan 7.52 i Eslöv blev det istället 8.25... Jag sprang in på skolan 08.57 och efter ett toalettbesök var jag på plats. Jag förklarade varför jag var så sen och sen var vi igång. Jag säger bara, vilka underbara elever jag ska ha i höst. Åhhh, vad gulliga de är. Efter att ha träffat alla åkte jag och bytte ut bilen mot David och är nu hemma igen, pust, flämt och stön...vilken dag och vilket tempo... Tur att jag inte börja jobba förrän i augusti... Tack pappa för passningen! och billånet!!!

Eftersom jag inte gillar bildlösa inlägg kommer här en bild som inte alls har med texten att göra men det är en rolig sida där man kan bli kändis för en dag/bild.... Vill du prova? Här finns den.

1 kommentar:

SiS sa...

Oj, vilken resa! Pust. Det hade jag aldrig orkat med....