lördag 31 januari 2009

Sista lördagen

Sista lördagen i januari. Vi har precis kommit hem från en middag hos mamma och pappa. Mumsigt god mat som vanligt. Roligt att alla var där(utom Felix som är lite för mycket tonåring).

En fördrink a´la My name is Bond, James Bond.

Annika med eftermatenvinet
Johan lär David att peka.
David och Maja, var glada att träffas.
Imorgon börjar februari och i den Grundströmska familjen betyder det födelsedagar. Så här ser det ut:
8 Felix 15år
9 Stefan 38
10 Hugo 6 år
14 Maja 2 år och Johan 37
23 Adam 10år

fredag 30 januari 2009

brun och vit



Jag slänger in ett foto till fredagsfärgen. Brunt och vitt ska det vara. Visst ser den god ut?
Här kan du se fler brun och vita foto.

Fredagsfoto-musik



På mitt fredagsfoto ska vi visa musikfoto idag. Jag valde dessa två bilder. Tycker att gubbarna utstrålar mycket musik. Ja, bilderna är även dessa från en park i Beijing.

torsdag 29 januari 2009

Att träna


Alla vet ju hur viktigt det är att träna och hålla kroppen i trim. Lite överallt i Beijing men framför allt i parkerna kan man hitta jättefina träningsredskap. Unga som gamla går och tränar var och varannan dag. Sen finns det ju inte den äldrevård och sjukvård som vi har så det gäller att ta hand om sin kropp och hälsa. Nej, jag tror faktiskt att kineserna är måna om sin kropp och vill ta hand om den. Jag fotograferade en del i parkerna när vi bodde där. Önskar att jag tagit ännu mer kort men här är några favoritbilder.

Linda och Camilla är jätteglada. Jag vill minnas att C tvingade iväg mig till parken mycket tidigt...


Min svägerska med en ny kompis.

Ett räcke kan användas till mycket.


Om man är lite stel i nacken.


Om du åker till Kina så kanske du inte ska prova detta första dagen.
Jag skulle önska att det fanns sådana här redskap i min stadspark. Då hade jag inte köpt något Gerdakort utan gått dit och tränat. Och tänk vad mycket roligt folk man skulle träffa. Jag har mina funderingar på att engagera mig lite politiskt och om jag gör det så ska jag försöka driva "lite mer liv i parkerna" projekt.

Vi avslutar med en träningsfilm.

onsdag 28 januari 2009

utmanad av Sara


Sara har utmanat mig och eftersom jag utmanat henne några gånger antar jag hennes.

Så här skulle man göra:
1. Placera ovanstående banner på din blogg.
2. Lista tre saker på din kropp som du är särskilt nöjd med.
3. Länka till den du blev utmanad av.
4. ...och skicka vidare utmaningen till tre personer som du tycker borde vara extra nöjda med sig själva.

Tre saker på min kropp som jag är särskilt nöjd med:
Fötterna Jag har alltid gillat mina fötter. Särskilt i ett par flip flop på sommaren med målade tånaglar.
Huden Jag blir lätt brun och tycker om min sommarbruna hud!
Livmodern som var Ds första rum, där han växte och blev så fantastisk som han är.

Så ja, nu ska jag bara välja ut tre personer att skicka vidare till! Många av mina bloggvänner är inte så förtjusta i vare sig utmaningar eller utmärkelser. Jag tycker i och för sig att alla kvinnor ska vara stolta över sina kroppar(och bloggar). Jag tar yngst, mittemellan och äldst på min blogglista. De utmanade är:
Camilla -yngst, tror jag.
Jules - tror att du ligger i mitten.!?
Eva och Pia - Jag tror att ni är födda samma år vet inte vem av er som är äldst...

tisdag 27 januari 2009

En ny radio

Vad är det med män och elektronik?
Jag är inte ett dugg pryltokig. Visst jag gillar IKEA men jag handlar oftast inte så mycket när jag är där. Det blir mest småprylar och ljus. Jag har nog aldrig varit på IKEA utan att köpa värmeljus. Nej, jag lägger nog helst mina pengar på resor. S har nog ungefär samma inställning som mig att resor är prio 1. Ja, det har ju blivit prio 2 sedan D kom in i vårt liv..... Men ibland får även jag det så välkända ha-begäret. När S får ett ha-begär säger jag alltid blankt nej.... Sen kan jag gå och fundera några veckor och komma på att det kanske inte är så dumt med, ja vad de nu är för pryl. Sen säger jag till S att ska vi inte skaffa en ... och då säger han alltid ja. Alla S ha-begär är elektronikprylar. Därför vet jag att det blir aldrig ett nej om jag vill handla elektronik. När vi köpte vår platt-tv hann jag bara säga platt och så hade han flera sidor på internet att visa. Samma dag inköptes en styck platt tv. Därför är det lite konstigt att det tog så många månader innan vi köpte den här söta snygga köksradion.

Men nu är den köpt och den trivs utmärkt i vårt kök. Jag undrar bara varför det tog så lång tid?

fredag 23 januari 2009

Bloggar

Jag läser många bloggar och riktigt roligt är det att vandra från blogg till blogg. Vad jag menar är att jag t ex är inne och läser hos Sara och därifrån klickar jag mig vidare på Saras blogglista till Jossan och därifrån till Lisa och sedan Julia och så vidare och så vidare.... Det finns så otroligt många mysiga bloggar.

Jag undrar hur många bloggar det egentligen finns???
Jag undrar ibland också hur mycket tid bloggare lägger på sin/a blogg/ar. Jag har själv tre bloggar och jag ägnar minst en timme om dagen åt bloggande.
Hur mycket tid lägger du på din blogg?

Nu är det äntligen fredag. S kom hem tidigt och ägnar all sin tid till D = jag kan sitta här.... Snart ska vi gå och simma och sjunga "Små små simbarn, små små simbarn, hoppa nu, hoppa nu, hoppa ner i vattnet, hoppa ner i vattnet , hopp hopp hopp, hopp hopp hopp". Det bästa med simningen förutom att D gillar det är att han blir väldigt trött och somnar oftast tidigt. Let´s Dance, pizza och ett glas rött blir det nog denna fredag också!


Filmen är från första simmet i oktober.

spegelbild



Denna något orginella spegel hittade jag vid muren. Tack vare Tove fick vi möjlighet att sova över på ett jättemysigt ställe vid the great wall. Det är några år sedan nu. Saknar Beijing och undrar när jag kommer dit igen... Saknar även allt roligt folk jag lärde känna där!
Vill du se fler spegelbilder? Det kan du göra här!

onsdag 21 januari 2009

REA

Jag älskar rea och att handla kläder till D. Så nu är det Gyllene tider för mig. Igår började Lindex med halva reapriset och idag började pop halva priset. Bestämde med mamma igår att vi skulle åka till Malmö idag. Jag har ju gått en del i Lund och inte hittat något speciellt. Jag gissar att D är i en populär storlek just nu. Finns nästan inget i hans storlek. Alltså Malmö. Jag var helt fokuserad på Lindex och pop. Var på tre Lindex och tre polarn(sprang inom Lunds på vägen hem). Hittade inte mycket. Blev bara 2 bodies, 3 tröjor och en fleece. Vill du se vad så får du kika in hos D. Känner mig lite frustrerad. Det får nog bli en sväng till Nova imorgon.
Till mig själv(inte lika roligt för tillfället) blev det två träningslinnen på Stadium. Även dessa till halva reapriset. 25 kr styck. Nu ska jag bara komma igång med träningen också. Hjälp mig, Sara!!!!

Tack mamma för att du påminde mig om att jag börjat hålla igen igen. Morötterna var jättegoda...

Såg den här på Malmö station. Jättebra idé, eller hur?

tisdag 20 januari 2009

Award



En award igen. Tack gulliga
Tildé! Jag blir lika glad varje gång jag får en award. :-D
Jag vill ge den vidare till alla bloggar som jag läser regelbundet.

måndag 19 januari 2009

Frida


Igår kom Annika och Adam hit på en fika. Med sig hade de sin nya hund, Frida. De har adopterat henne från Peter och Anna. Finare hund får man leta efter.
Det enda jag hade att bjuda på var gamla lussekatter. "Goda, lite kalla i mitten bara", sa Adam och stoppade munnen full. Flera gånger. Lille D blev imponerad och skulle gör likadant. Det gillade Frida som la sig under bordet och mumsade på alla "tappade" bitar.

En härlig tv-kväll idag. Först handboll, med ett storspelande Sverige och nu är det idrottsgalan. Kan inte bli bättre tror jag. Nu är Robert Gustavsson på scen, får ta och logga ut för idag!

söndag 18 januari 2009

lördag


Igår var vi hembjudna till Annika och Johan på en candlelight dinner. Tråkigt nog blev Hugo sjuk så det blev inställt. Vi åkte hem till svärföräldrarna istället. Vi skulle ha träffats på julafton men det blev ju inte riktigt så.... Ulla och Arne hade fixat till så att det blev nästan som en liten minijulafton. Vi fick julmat och så kom tomten och hälsade på. D passade på att stå utan något stöd för första gången.

När vi kom hem var det dags för Sveriges första match i handbollsVM. En enkel match mot Cuba.
Lille D gillar också sport.

fredag 16 januari 2009

Gamla grejer


I gårkväll satte jag mig på tåget till Hässleholm för att tillsammans med kolleger se Pompeji utställningen och dinera. Jag funderade innan om jag skulle ta en Metro och läsa eller bara sitta och tjuvlyssna. Det blev varken det ena eller andra. Jag hann med ett tidigare tåg och lite stressad fick jag en plats i den tysta vagnen och inte en tidning i sikte. 34 minuter tog resan och jag hann städa både plånboken och väskan. Mötte mina kollerger på Kulturhuset och fick sedan en guidad visning av utställningen. Det var en jätteduktig tjej som berättade väldigt levande om livet i det gamla Romarriket. Innan vi gick in berättade hon att allt var larmat och att om man kom för nära så tjöt larmet, då skulle man bara backa undan lite. Jag kan väl säga som så att det dröjde inte många minuter innan larmet tjöt till. Jag vara bara tvungen att höra hur det lät.

Eva och Helen på månadens sämsta bild...
Maten var mumsfillibabba.....
Det är så skönt att komma iväg från blöjbyte och bebisprat ibland.

Idag träffade D och jag Sara på Espresso house. Alltid skoj att träffa henne :-D

HUVUDBONAD

Fredagsfoto och huvudbonader.


En försäljare på kinesiska muren.

Välkomstkommitén när vi kom till Inre mongoliet. De bjöd både på sprit och sång.

Blågult

Fredagsfärgen idag är blågul. Det tycker jag passar utmärkt med tanke på att handbollsVM drar igång nu. HEJA Sverige! Bilderna är från friidrottsEM i Göteborg för några år sedan.




torsdag 15 januari 2009

120 år

Denna vecka har jag testat hur gammal jag blir.........Min förväntade livslängd blev 120 år.


"Du har goda chanser att leva längre än dom flesta. Du har en sund livsstil och både njuter av livet och samtidigt lever livet. Precis som man ska göra. "

Här kan du testa din livslängd

onsdag 14 januari 2009

En väninna

Jag har en väninna, vi kan kalla henne för P. Vi har varit kompisar sedan länge och jag vet ju om att hon är på gränsen ibland till att platsa in i kategorin shopaholic. Jag har haft dåligt samvete sedan senhösten och bara väntat på hatsamtal från hennes sambo. Till saken, det är nämligen så att jag ledde henne rakt in i Traderaträsket. Jag berättade om hur roligt det var att köpa och sälja barnkläder där. Nu tror jag inte att hon hörde att jag sa sälja. P började shoppa kläder till sina barn och allt som oftast när vi skulle träffas hade hon någon auktion hon behövde bevaka. Jag försökte berätta om hur lätt det var att sälja kläder där och att vissa märken är väldigt attraktiva. Hon verkade inte höra eller förstå vad jag menade. Mitt dåliga samvete växte och jag funderade och funderade på vad jag skulle göra....

Därför blev jag så glad igår när jag pratade med P och hon berättade att hon sålt för över 2000 kronor på kort tid. Hon var väldigt uppeldad och skulle fortsätta sälja lite av alla prylar som ligger oanvända. Härligt!
Eftersom jag gillar inlägg med foto bäst lägger jag in ett foto men fotot har inget att göra med texten.

tisdag 13 januari 2009

Svärmor

Ulla, om du trycker HÄR så kommer du till Davids blogg.

Strora maskiner

Ja, det är just vad temat är på tisdagstema idag.
Denna bild är från när vi var på ett barnhemsbesök utanför Beijing. Maken och jag "smög" runt och hittade en massa spännande saker att fotografera. Bland annat denna stora maskin som om man har bra fantasi, det har jag, kan ge en gåshud.....
Vill du se fler stora maskiner kan du göra det här

måndag 12 januari 2009

Award



Tack gulliga Jules för awarden! Vad jag förstår så finns det inga regler, så jag tror att jag bara tackar och tar emot denna gången!

Mera Teneriffa


Oj, vad två veckor går fort samtidigt som de känns som en evighet. Dagarna har sett i stort sett likadana ut. Frukost - ner till stranden - hem och äta lunch - siesta - mellanmål - poolen - eftermiddagsvin/öl på balkongen - kvällsmat för D - promenad - middag - hem och sova. Kanske lite tråkigt men ååååå så skönt. Känner att jag fått tillräckligt med energi för att klara resten av vintern men visst längtar jag till våren.

Jag gillar oftast inte kort på mig själv men dessa som S tog på oss blev bra tycker jag...

Hemma

Är nu hemma efter två underbara veckor. Jag har massor att läsa på de bloggar jag följer och så har jag såklart bloggar att uppdatera.
Mina två favoritkillar.
Återkommer med mer Teneriffa...