söndag 28 juni 2009

frukost, bad och Maja


Vilket väder, vilket väder.... Underbart!!! Idag har vi börjat dagen som så många andra söndagar med ett besök på espressohouse. Det fick bli en promenad dit eftersom någon har gjort av med nyckeln till vagnsförrådet. Vi tror att vi glömt den i stugan eller vi hoppas det. Vid elvatiden kom mop och lämnade Maja som vi ska ha på passning några dagar.

Efter Davids korta vila så åkte vi till Dalbybadet och var där någon timme. Underbart skönt, både i vattnet och i brassestolen. Efter middagen skulle vi ut och gå eftersom våra stegräknare visade riktigt usla siffror. Det visade sig att Maja inte är som sist vi passade henne, hon är x antal år äldre och orkade inte så långt. Tungan hängde efter bara ett varv i stadsparken.
En trött D och en trött M.
Snart blir det sova av för dom och S och jag ska mumsa på en fruktsallad.

Fototriss- sssssss

Fototriss denna vecka ska visa tre bilder på S eller E. Här kommer mina tre sssssss-bilder. Små nätta steg togs med dessa skor på Prags steniga gator i april.





lördag 27 juni 2009

Rent hus...


Efter en vecka i stugan är vi hemma igen. Våra kläder var riktigt skitiga, vi var ganska skitiga och mitt hår hade börjat anta formen av dreads. Nu är vi nyduschade, håret borstat och kläderna tvättade. Vi har ätit riktigt goda varma mackor och sörplat smoothies. S lägger D och jag letar efter vinterresa.. shit, vad dyrt det är. Allt jag vill ha är sol, värme, lagom lång resa, god mat, trevlig shopping och så ska det vara billigt.... ska det vara så svårt??

onsdag 24 juni 2009

den årliga sommarträffen


Susanne, Camilla och Petra poserar fint för bloggen.

Idag har jag träffat mina gamla högskolekompisar. Camilla och Petra som alltid och en bonus i form av Susanne. Jag hittade Susanne på facebook för någon vecka sedan och hon hängde gärna på eftersom vi skulle träffas i hennes stad. Vi åt en god lunchbuffé på "Vår tids mat". Sedan drack vi kaffe på kafferosteriet(?) och så avslutade vi med ett glas kallt vitt vin på Lilla torg. Very nice och massor av uppdateringar.

10 000 steg

Vårt stugliv fortsätter. Vi trivs superbra här i Tjörnarp när vädret är strålande och det mobila bredbandet fungerar. Vi har mycket trevliga besök och vi promenerar mycket. I våra nya mobiler finns det stegräknare och vi bara ska över 10000 steg varje dag. Igår var vi uppe i 16000 steg men ikväll fick vi gå ett extra kvarter och så fick jag stå och hoppa lite i stugan för att det skulle bli grönt=10000 steg. Varje kväll går vi samma promenad, faktiskt samma promenad som när vi bodde här. Det är skoj att se hur stugor och hus förändras genom åren. Halvvägs på rundan kommer vi till en hästhage och varje kväll kommer de två hästarna och hälsar.
Jag har fortfarande inte badat i sjön men imorgon, då blir det nog lite strandliv och årets första dopp.

En av hästarna, väldigt glad att se oss!

måndag 22 juni 2009

Stugliv


Vi åkte upp till stugan igår. Började med ett djurparksbesök. D uppskattade verkligen alla djuren denna gång. Förra sommaren sov han sig igenom parken de två gånger vi var där men igår var han verkligen i sitt esse. Han klappade lammen och gick/sprang nästan hela rundan. En liten paus vid björnberget där han snaskade i sig en piggelin, ja, det gjorde jag också, den är så läskande, sötsliskig och god. Så jag gissar att det blir några djurparksbesök till i sommar. Det blir säkert några piggelin till också...

Självklart blev det grillat till middag. Goda, tjocka, välgrillade korvar. Det gillar vi alla tre. På tal om 3 så hade jag med mig ett mobilt bredband från 3. När vi bytte telefoner förra veckan fick vi ett två veckors prova-på gratis. Så på kvällen ska vi försöka få igång det men nej, det fungerade inte alls... Lite lätt irriterande. Det är det jag saknar mest när jag är i stugan... Men nu, nu fungerarar det och det är tack vare Magnus...

lördag 20 juni 2009

Midsommarafton



2009 års midsommarafton är nu firad. Den innehöll följande.... Ett styck bilresa ner till Sövde.
En rejäl regnskur precis klockan 14 när dansen runt midsommarstången skulle börja.
Dans, lite försenad, runt stången.

En femkamp, där Johan slutade som segrare! Grattis!
Mat och dryck. Ett uppdukat midsommarbord där vissa åt sill och vissa åt korv/köttbullsspett! Vissa drack cola, några vin och öl. Männen och mamma drack snaps. Alla mumsade på underbara jordgubbar.
Bryggliv. Killarna fiskade och alla fick rättvist två fiskar var. D fick prova minsta flytvästen.

Nostalgi. S och jag tittade på vår bröllopsplats.
Födelsedagsfirande. Vi sjöng och gratulerade Love.
Spel. Vi spelade massor av spel. Flera stycken är riktigt dåliga förlorare.

Logi. Några fick sängar att sova i, två sov på en uppblåsbar och en stackare i en Klippansoffan. Morgonen efter vaknade vi, några väcktes, till ett dukat frukostbord. Kan inte bli mycket bättre!

fredag 19 juni 2009

10 år

Idag är det midsommarafton men det är också min bröllopsdag. Bröllopsdag nummer tio betyder tenn.
Vi har haft många diskussioner om hur denna speciella dag skulle firas i år och vad och för hur mycket vi skulle köpa något till varandra. Planerna har varit stooora men slutade med att vi inte firar den alls... Inte mer än att vi ska fira midsommar där vi gifte oss, i Sövde. Har vi tur blir det samma härliga väder som det var då. I helgen ska vi ta upp bröllopskartongen och titta igenom den och så ska vi titta på vår 10-års-plan. Smekmånaden firade vi i Greklands övärld och där skapade vi denna lista. Tio saker att göra på tio år. Ska bli spännande... sen måste vi göra en ny tioårsplan... spännande det också...

Min kärlek........


Ha en trevlig midsommar!

onsdag 17 juni 2009

Sommarlov..

Idag är min sista dag som föräldrarledig. Imorgon går jag i tjänst igen och börjar med några veckors sommarlov. Som vanligt är sommarkalendern ganska tom, precis som den ska vara. Det blir stugan varvat med Lund och lite småutflykter. Har bokat Polen i slutet av juli.
Vad hittar du på i sommar?
Eftersom jag inte var på någon skolavslutning i år.... Denna låt måste höras innan sommarlovet!

söndag 14 juni 2009

Botan


Äntligen är solen och värmen tillbaka. Underbart, tja, kanske lite blåsigt, men underbart!!! Kvällen tillbringade vi i Botan. Jösses vad det blommar där nu... Måste gå dit en kväll med stora kameran. Helst innan det har blommat ut. Heter det så, blommat ut??
Idag är det ett år sedan min D döptes. David Leo Grundström. Jösses vad tiden sticker...

fredag 12 juni 2009

shop til you drop

Igår var mamma, jag och Annika på stan. Började med en frukost. D som har myror i brallan fick till slut smaka på det här....

-I love candy!

Efter frukosten var det reashopping som gällde. Annika som inte varit ledig en vardag på jättelänge var väldigt sugen. Vad var det nu du handlade Annika? Det var sååå mycket att jag har glömt det!!;-). Jag fyndade på Polarn och pyret och Lindex rea till D. Summan blev ca 700 kronor. I helgen när Brother hade 50% så fyndade jag 2 skjortor och en t-shirt till S. Det kostade 750 kronor. Så visst är det skillnad på pojkar och män....
shopping, shopping, shopping...

torsdag 11 juni 2009

Vad blir det för mat?

När det är matdags hemma hos oss brukar det se ut så här.
Falukorv, mos, ketchup och majs är niktigt nice.



Man blir törstig av att äta....

onsdag 10 juni 2009

hemma hos 2 blev hemma...

Idag skulle inlägget ha hetat hemma hos 2... men eftersom D var sjuk ställdes dagens hemma hos in. Sen att D var pigg som aldrig förr idag det är sånt man inte vet. I eftermiddags var det avslutningsfest på kyrkans öppna förskola. Det kom många barn och många föräldrar... Trångt att leka idag. Fikadags och det bjöds på allt möjligt gott men vi satt på ett nytt ställe där det fanns en trappa så då kvittade det vad det var för fika, trappan skulle trappas. Jag hann hälla upp kaffe och säga hej till de andra vid bordet varje fall. Kaffe kan man ju dricka hemma och glass är bara onödigt, gott men onödigt...

Sångstund och D sitter nära Eva-Lisa.

D fick en ballong av Anette.

Efter kyrkis gick vi in om Stadium och köpte ett nytt Sverigeset till D. Jag slank in om gamla Duka och fick se det här som jag blev helt förälskad i. Kanske lite dyrt men oj vad läckert! Pylones heter det.
Me like, me like

Kvällen avslutades med matchen. HEJA SVERIGE!!!
David sa -Heja Sverige! -Heja Zlatan! eller han härmade mig men det lät ganska likt...

tisdag 9 juni 2009

hemma hos....

Igår hade vi en trevlig förmiddag hemma hos Christina och Sonja. Meningen var att vi skulle träffas på en picknick men eftersom vädret var som det var och eftersom våra barn är som dom är blev det ett hemma hos istället. Med var också Linnea med Melvin och Anna med Carl. Vi har träffats lite då och då sedan föräldrarutbildningen började för länge sedan... I höst börjar vi alla att jobba så det kändes lite som ett hej då. I varje fall till Anna och Linnea, Christina bor ju väldigt nära så vi ses säkert!
Det tråkiga är att D blev lojare och lojare och hans lilla panna blev varmare och varmare... Het som en kamin var han när vi kom hem och efter en alvedon somnade han. Stackars lillplutten.

Sonja, David och Melvin.

söndag 7 juni 2009

skrattmås

Idag är jag med i Fototriss igen. Det var ganska länge sedan sist och temat för idag är svart och vitt. Jag valde dessa tre skrattmåsbilder. Visste du att....

Larus ridibundus heter den på latin.

Skrattmåsens läte Kee-harr har dock givit den dess namn i Richard Adams roman "Den långa flykten".

Man ska undvika att exempelvis gå i land på en ö där det häckar skrattmåsar då de kan försvara sina bon mycket aggressivt.
All Skrattmåsinfo är hämtat från Wikipedia.

lördag 6 juni 2009

Bananfesten

Kvällen igår tillbringades på Ö-torn. Det började med taco och vin hemma hos familjen Grundström/Eriksson. Underbart gott som vanligt. Sedan gick vi bort till Bananfesten och inväntade kvällens höjdpunkt-Timbuktu. Vi hade fått reda på att han skulle spela 21.00 och var där i god tid. Såg en lapp där det stod att hans spelning var flyttad till 22.00 och såklart dröjde det ännu längre innan mrT äntligen kom till sin hemmaplan, Östra Torn och dess bananfest. Jag har hängt på bananfesten i alla år och det är något speciellt med den... Mamma sa att jag träffat Timbuktu som barn.Han är/var bästa kompis med min kusin Jonas och att hans föräldrar umgicks med våra grannar, meeeeeeen jag har inte ett enda litet minne av honom och tro mig jag har grävt i barndomen.... Jaja, jag tycker det är coolt att han kommer till varenda bananfest och spelar några låtar. Back to the hood, liksom....
Lille D var med till vi satte oss på bussen 23.30, då slocknade han och drömde säkert om sin första bananfest.

fredag 5 juni 2009

tidig morgon

Vilken dag, vilken dag....
Den började med en väckning redan klockan 06.15. Fast det var ljust ute är det okristligt tidigt. Blev påmind om att jag är en kvällsmänniska och att jag hatar tidiga mornar. Det finns inte heller en chans i världen att man ska kunna äta något så tidigt heller.(Så i höst kommer D-kilona att rasa...) Nä, lite kaffe och sedan påklädnad av både D och mig. VARFÖR??? Jo, jag skulle ta mig till skolan och träffa mina blivande elever. Klockan 9.00 skulle jag ta emot första gruppen och jag var ute i god tid... Efter att ha pendlat några år vet jag att man inte kan lita på Skånetrafiken. Vi hade planerat att ta tåget till Eslöv klockan 07.42 och vi var på stationen i god tid. Precis innan tåget skulle komma avviserade de en spårändring men det var samma perrong så det var ju lugnt. Sekunden efter kommer tåget och vi glider på. När dörrarna stängs frågar jag om det verkligen går mot Höör. Nej, Malmö....What, fel håll.... Tjoar lite om att de ska öppna dörrarna men nej, det går ju såklart inte och det är bara att varva ner och ringa till pappa.... Hej, pappa! Det är jag, du, jag är på väg mot Malmö istället för Eslöv.... Vill du kolla när nästa tåg från Malmö går.. ? bla, bla, bla...

Ja, ja, framme i Malmö missar jag precis ett tåg och efter ett vagnmaraton på stationen kommer jag fram till pågatåget med en minuts marginal. Konduktören undrade lite över min biljett men efter min förklaring skrattade hon bara... Så istället för att byta David mot en bil klockan 7.52 i Eslöv blev det istället 8.25... Jag sprang in på skolan 08.57 och efter ett toalettbesök var jag på plats. Jag förklarade varför jag var så sen och sen var vi igång. Jag säger bara, vilka underbara elever jag ska ha i höst. Åhhh, vad gulliga de är. Efter att ha träffat alla åkte jag och bytte ut bilen mot David och är nu hemma igen, pust, flämt och stön...vilken dag och vilket tempo... Tur att jag inte börja jobba förrän i augusti... Tack pappa för passningen! och billånet!!!

Eftersom jag inte gillar bildlösa inlägg kommer här en bild som inte alls har med texten att göra men det är en rolig sida där man kan bli kändis för en dag/bild.... Vill du prova? Här finns den.

torsdag 4 juni 2009

meeeeeeeen


Jag blev riktigt glad för några veckor sedan när jag såg Lambis nya toalettpapper. Meeeen vad är det frågan om egentligen. Har jag varit hemma för länge eller börjar jag bli gammal?
Kanske är det en kombination...

tisdag 2 juni 2009

2 juni


Idag är det den 2 juni. Min lille D är nu 15 månader och inte så liten längre. Han har energi som ett vindkraftverk en blåsig dag!


Idag är det den 2 juni. Mina föräldrar har idag varit gifta i 42 år. De har också en massa energi men kanske mer som en vindmölla.

Idag är det den 2 juni och jag är bara f-ledig två veckor till. Sedan är det dags att lämna mitt härligt lyxiga hemma-med-D-liv och gå i tjänst/på sommarlov.
Energi, som ett vattenkraftverk i lågvatten...