Åsa gillar rosa.
Nja, visst gillar jag rosa men inte mer än andra färger... Men eftersom min blogg heter så känner jag att jag får ge färgen lite utrymme. Jag vet ju att om man blandar rött och vitt så blir det rosa. Men mer då.....
Här kommer helt enkelt veckans rosa inlägg:
Rödbetssallad oj, vad jag älskar rödbetssallad. En macka med köttbullar och rödbetssallad är en riktig favorit. Mamma och pappa har fått släpa med köttbullar och rödbetssallad till mig både i Thailand och Kina. Någon gång när jag känner mig riktigt pysslig ska jag göra min egen rödbetssallad(och rulla egna köttbullar). Fast jag tycker att Rydbergs rödbetssallad är fantastiskt god och mamma Scans köttbullar är gjorda med kärlek...
Jag tror att rödbetssallad är något man antingen älskar eller hatar. Om du som jag älskar det kanske du vill prova att göra din egen.
Snabb rödbetssallad
Tillagningstid: Max 7 min
Svårighetsgrad: Lättlagat
Ingredienser Portioner: 6
Ingredienser Portioner: 6
1 burk (560 g) hela rödbetor
1 dl majonnäs (gärna lättmajonnäs)
1 dl lätt crème fraiche
1 msk fransk senap
1 msk brun farin
1 krm mald svartpeppar
Gör så här:
Låt rödbetorna rinna av noga. Skär dem i tunna stavar. Blanda samman majonnäsen med crème fraiche, senap och farin. Blanda i rödbetorna. Smaka av med salt och peppar. Ställ salladen kallt till servering.
Det verkar så lätt att till och med jag skulle kunna klara av det. Men det är ju ännu lättare att handla en färdig burk. Detta första rosa inlägg började jag med igår. Jag blev så sugen att dagens middag blev:
4 kommentarer:
Ser grymt gott ut. En smörgås med köttbullar och rödbetsallad är underskattad ;)
Detta inlägg påminner mycket om dina första inlägg som du hade på denna blogg, I like very much... Kramkram
Ser riktigt gott ut, ska testa receptet.
Mmm *åh* rödbetssallad och köttbullar. Kalasgott. Du fick som till ett hjärta av rödlöken :)
Skicka en kommentar