lördag 11 april 2009

En massa Prag...

Här kommer det en lite mer detaljerad beskrivning av vår Pragresa.
Tågresan ner mot Prag började 21.30 från Malmö station. Vi hade lyxat till det och bokat egen sovkupé.

Klockan 06.00 var tåget framme i Berlin och vi bytte tåg. Lille D var jättepigg och ville bara springa runt i gångarna. Stefan och jag turades om och efter ett tag gick vi till restaurangvagnen för att fördriva tiden och dämpa kaffesuget.

Lite efter elva var vi äntligen framme. Vi gick in på Mc Donalds för att äta en snabb lunch och värma en burk till David. No, no, ingen micro, vi fick en mugg med varmt vatten men det fungerade såklart inte. Fick bli en efterrättsburk istället.
Tunnelbanan till hotellet, Ramada, som låg perfekt mitt på Vaclavskegatan. I vanliga fall när Stefan och jag reser brukar vi ta ganska enkla hotell men sedan Ds ankomst har vi höjt standarden och njuter båda två i fulla drag av en lite lyxigare standard.

Efter diverse göromål så som matning av minsting, blöjbyte(också det på minsting), toabesök för de två stora och en snabb upptäcksfärd på rummet gick vi ut i Prag. Vi promenerade i några timmar och turades om att fotografera och gå med David.

På natten sov vi alla tre riktigt gott och snarkade säkert ljudligt. Vaknade med tuppen(David) och jag säger bara frukostbuffen o la la... Vi tänkte åka till Kutna Horá och titta på kyrkan som är dekorerad med människoben. Vi åkte till busstationen och fick reda på att bussen skulle ta en och en halv timme och att den inte gick på två timmar. Funkade inget av det. Inte att vänta två timmar och helst inte sitta på en buss med D så länge. Hans favoritsysselsättning är inte att sitta stilla och han har visat sig vara ganska bestämd!? Damen på busstationen var vänlig att upplysa oss om att tåget skulle gå om 25 minuter men det hann vi nog inte med sa hon. Tåget tog bara lite över en timme och känns såklart mycket smidigare. Efter lite velande bestämde vi oss för att vänta med kyrkan tills imorgon och istället gå i stan idag. Så hem igen och hämta vagnen och en burk mat. Idag blev målet att gå lite på andra sidan bron. Självklart måste vi stanna till på bron och ta några turistfoto.


Inte heller idag hittade vi något ställe där de kunde värma en barnmatsburk. Tur att vi fått låna Petras burk/flaskvärmare. Efter hela vägen upp till slottet(?) var vi väldigt varma och trötta i benen. Hittade en innergård där vi vilade våra ben och släckte törsten. När D somnade på vägen ner slank vi in på en restaurang och åt en god carbonara. Efter ett kort mat-stopp hemma på hotellet gick vi ut igen. Samma väg genom staden och över bron där vi sett en lekplats. D lekte med de tjeckiska barnen och S och jag drack vars en mugg vin. Sedan lite mer promenad och hem och sova.Onsdag och efter en ordentlig frukost(ååååh vad god den är) tog vi metron till tågstationen. När vi kommit dit visade det sig att tåget inte gick från denna station utan den andra inne i stan. På metron igen och vi hann precis med tåget som skulle ta oss till Kutná Hora. Efter lite mer än en timme var vi framme och efter en halvtimmes promenad kom vi till "Benkyrkan" eller Kostnice som den heter. När vi kom in i kyrkan börjar en av oss att skrika, ganska intensivt. D ville inte alls vara i kyrkan.

Efter benkyrkan, blev det en kaffe till S och mig och D fick en glass. På väg mot tåget somnade D gott hos S och sov sedan ända till vi var tillbaka på hotellet. Samma procedur som vanligt, en burk mat, fri lek på rummet en stund innan vi gav oss ut igen.


Sista dagen strosade vi bara omkring och njöt av Prag.

Kanske en blivande trädgårdsmästare!??16.40 gick tåget till Malmö via Berlin. Massor med folk och ingen plats att springa på...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket äventyr! Ser arr resan var riktigt lycka!

Anonym sa...

*ordblind* men du ser nog vad det skulle stå!

@nemonen sa...

Så mysigt ni verkar ha haft det. Nu blev jag sugen på att åka dit.

Anna i Beijing! sa...

åh, vad mysigt ! Även jag blir sugen att resa dit...kanske till sommaren?! Tänkte på er igår, att ni "Beijing-tjejer" skulle träffas...Hoppas ni hade det roligt!
Kram från Beijing

MAMMA sa...

Vilken härlig resa och ett fantastiskt reportage.Underbara bilder. Roligt att ni är hemma igen.
KRAM MAMMA