onsdag 29 april 2009

fy ***

Idag har jag en rolig och en tråkig sak att berätta. Jag börjar med den roliga... mamma och jag ska åka en vecka till Turkiet nästa söndag. Det ska bli jättemysigt. Självklart tar vi lille D med oss..... Det tråkiga var idag när vi var på stan och skulle köpa vars en bikini... Jag behöver väl inte säga mer än så... FY ***
Vi var runt i nästan alla affärer och provade men det blev inga inköp. Mamma bestämde sig för att ha sin baddräkt och jag bestämde mig för Nutrilett och jogging heeeeeeela nästa vecka. Sen gick vi till Mc Donalds och tröståt ;-)

Kan min kropp se ut så här om en vecka? Operation viktminskning har börjat på allvar nu!!!!

tisdag 28 april 2009

konstgjord andning

Så känns det just nu med min blogg. Att jag tvångsmässigt ger den lite uppdateringar för att den inte ska dö ut. Det vill jag ju inte... Ju längre tid det går ju segare blir det....
Igår kväll cyklade jag upp till Allhelgonakyrkan och lyssnade på ett föredrag av Jonas Gardell. Han var inbjuden av teologiska institutionen, där han också är hedersdoktor, för att prata om sin senaste bok "Om Jesus". En underbar föreläsning, med både humor och allvar. Tror bestämt att jag måste köpa boken.
Jonas Gardell signerar sin bok, inte till mig för jag hade inga kontanter.

lördag 25 april 2009

cykelutflykt


Häromdagen bestämde jag mig för att det var dags för Davids cykelpremiär. Solen sken och allt var idylliskt tills jag vände mig om och såg att han satt med hjälmen i famnen.... Arg som ett bi när jag skulle sätta på den. Han lät som att jag slog honom. Med rödgråtna ögon(Davids, inte mina) kom vi fram till Annika och jag var sååå kaffesugen. Men, kaffebönorna var nästan slut så det var inte tal om någon latte. Efter lite lek och blask cyklade vi hem igen. Bara ett kort avbrott när cykelhjälmen åkte i backen...

tisdag 21 april 2009

njuter


Jag njuter av det underbara vädret just nu. Känner inte för att blogga idag, inte imorgon och inte i övermorgon men återkommer, som alltid....

lördag 18 april 2009

vår stuga


Vår stuga har fått besök idag. Det var skoj att komma dit igen och den är sååååå fin tycker jag. Den luktade riktigt gott inte alls muggebigge som man skulle kunna tro efter en lång höst och vintervila. Hela tomten var full av mullvadshögar men jag tror nog att alla var borta när vi åkte därifrån. Säkert är hela tomten full igen nästa gång vi kommer dit... Tror jag måste googla på hur man blir av med de små sötingarna.

Annars njöt vi mest av lantluften, krattade löv, skvallrade med grannen, rensade en rabatt och såklart grillade vi. Det blev korv med bröd. Utan både kethup och senap smakade det inte jättegott men det gick ner. Är man hungrig så är man.

fredag 17 april 2009

Lomma beach


Idag hämtade Stefan mammas bil på väg hem från jobbet. Vi passade på när vi var med bil att åka till havet. Lite blåsigt men härligt varmt när vi kom i lä. Fick riktiga sommarkänslor...På tal om sommarkänslor ikväll ska David sova i sitt eget rum, sängen har precis flyttat ut från vårt sovrum. Eller tanken är att han ska sova där vi får väl se hur det blir...

torsdag 16 april 2009

Dagens IKEA

Idag har mamma, jag och David tillbringat några timmar på IKEA. Det var alldeles för länge sedan sist... Det blir så när man inte har bil. Vilket såklart betyder att mamma kom och hämtade oss och D provsatt barnstolen som mamma fyndade på senaste bakluckeloppisen.
Spaden ska med överallt.
Började med en frukost och gick sedan upp och ner några gånger. Detta fick jag med mig från IKEA + ett paket städdukar till Stefan.

Detta påslakan letade jag efter till D men det var slut så nästa gång ska jag köpa det! Tror att den röda potta ska få flytta till stugan och en svart ska handlas nästa gång. Känns inte som att han är på G att börja använda den än men men.... David vill ha snurrstolen.

Mycket till stugan, vi ska nämligen låna mammas bil i helgen och åka dit på lördag. Ska bli skoj att komma dit, det var jättelänge sen sist.

Vimmelmamman


Bild från Vimmelmammans blogg.

Jag vet att det är fler än jag som följer vimmelmammans liv på hennes blogg. Idag ska hon få ett besked om cancern har spritt sig eller inte. Jag håller tummarna...

onsdag 15 april 2009

Vem målar Lund?

Det verkar finnas fler än jag som gillar rosa...




Vem är det som färgar Lund rosa?

söndag 12 april 2009

påskmiddag


Idag har vi varit på påskmiddag hemma hos svärföräldrarna i Vinslöv. Massor med god mat och påskägg till alla. Vet inte hur det kommer sig men lille D jagade som besatt efter Stefans och mitt godis. Det gillar vi inte. Han är inte så intresserad av 3 månader yngre Isak utan tycker det är roligast att leka med Samuel och Nelly.
Imorgon är det kalas på Östra torn...

my chinagirls...


Påskaftons afton och jag träffade "my chinagirls" i Malmö. Det var Emma, Tove och Karolina. Saknade några, framför allt dig Anna. Trots att det var två år sedan vi sågs kändes det som igår. Först en fördrink hos Karolina. Sedan middag på restaurang Carib Kreol på Möllan och slutligen te hos Karolina. Herre gud vad snabbt tiden gick. Jag har nog inte kommit hem så sent på flera år. Åhh, vad mysigt det var att ses igen.

lördag 11 april 2009

En massa Prag...

Här kommer det en lite mer detaljerad beskrivning av vår Pragresa.
Tågresan ner mot Prag började 21.30 från Malmö station. Vi hade lyxat till det och bokat egen sovkupé.

Klockan 06.00 var tåget framme i Berlin och vi bytte tåg. Lille D var jättepigg och ville bara springa runt i gångarna. Stefan och jag turades om och efter ett tag gick vi till restaurangvagnen för att fördriva tiden och dämpa kaffesuget.

Lite efter elva var vi äntligen framme. Vi gick in på Mc Donalds för att äta en snabb lunch och värma en burk till David. No, no, ingen micro, vi fick en mugg med varmt vatten men det fungerade såklart inte. Fick bli en efterrättsburk istället.
Tunnelbanan till hotellet, Ramada, som låg perfekt mitt på Vaclavskegatan. I vanliga fall när Stefan och jag reser brukar vi ta ganska enkla hotell men sedan Ds ankomst har vi höjt standarden och njuter båda två i fulla drag av en lite lyxigare standard.

Efter diverse göromål så som matning av minsting, blöjbyte(också det på minsting), toabesök för de två stora och en snabb upptäcksfärd på rummet gick vi ut i Prag. Vi promenerade i några timmar och turades om att fotografera och gå med David.

På natten sov vi alla tre riktigt gott och snarkade säkert ljudligt. Vaknade med tuppen(David) och jag säger bara frukostbuffen o la la... Vi tänkte åka till Kutna Horá och titta på kyrkan som är dekorerad med människoben. Vi åkte till busstationen och fick reda på att bussen skulle ta en och en halv timme och att den inte gick på två timmar. Funkade inget av det. Inte att vänta två timmar och helst inte sitta på en buss med D så länge. Hans favoritsysselsättning är inte att sitta stilla och han har visat sig vara ganska bestämd!? Damen på busstationen var vänlig att upplysa oss om att tåget skulle gå om 25 minuter men det hann vi nog inte med sa hon. Tåget tog bara lite över en timme och känns såklart mycket smidigare. Efter lite velande bestämde vi oss för att vänta med kyrkan tills imorgon och istället gå i stan idag. Så hem igen och hämta vagnen och en burk mat. Idag blev målet att gå lite på andra sidan bron. Självklart måste vi stanna till på bron och ta några turistfoto.


Inte heller idag hittade vi något ställe där de kunde värma en barnmatsburk. Tur att vi fått låna Petras burk/flaskvärmare. Efter hela vägen upp till slottet(?) var vi väldigt varma och trötta i benen. Hittade en innergård där vi vilade våra ben och släckte törsten. När D somnade på vägen ner slank vi in på en restaurang och åt en god carbonara. Efter ett kort mat-stopp hemma på hotellet gick vi ut igen. Samma väg genom staden och över bron där vi sett en lekplats. D lekte med de tjeckiska barnen och S och jag drack vars en mugg vin. Sedan lite mer promenad och hem och sova.



Onsdag och efter en ordentlig frukost(ååååh vad god den är) tog vi metron till tågstationen. När vi kommit dit visade det sig att tåget inte gick från denna station utan den andra inne i stan. På metron igen och vi hann precis med tåget som skulle ta oss till Kutná Hora. Efter lite mer än en timme var vi framme och efter en halvtimmes promenad kom vi till "Benkyrkan" eller Kostnice som den heter. När vi kom in i kyrkan börjar en av oss att skrika, ganska intensivt. D ville inte alls vara i kyrkan.

Efter benkyrkan, blev det en kaffe till S och mig och D fick en glass. På väg mot tåget somnade D gott hos S och sov sedan ända till vi var tillbaka på hotellet. Samma procedur som vanligt, en burk mat, fri lek på rummet en stund innan vi gav oss ut igen.


Sista dagen strosade vi bara omkring och njöt av Prag.

Kanske en blivande trädgårdsmästare!??



16.40 gick tåget till Malmö via Berlin. Massor med folk och ingen plats att springa på...

fredag 10 april 2009

I <3 PRAHA



Vi har idag kommit hem efter några härliga dagar i Prag. Dagarna har tillbringats antingen på tåg eller promenerandes runt i staden. Underbart väder och lagom mycket folk. Det är väldigt ovanligt men vi har faktiskt tagit fler kort utan David än med.


En hel del blev det med D också såklart...

söndag 5 april 2009

Prag


Ikväll sätter vi oss på tåget som ska ta oss till underbara Prag. Det känns alltid lika bra när man ska ge sig i väg på en resa oavsett om det är en lång eller kort.
Ha en bra vecka!

fredag 3 april 2009

Storhandlar


Så, då har vi storhandlat inför helgen. Näää, det var inte så mycket plats kvar i korgen så det får bli pizza ikväll. Självklart blir det ett glas rött till.
Trevlig helg!

Glitter och glamour

En glad och glittrig glamourtjej. Bilden på glitterfösäljerskan är tagen i Ho chi minh på nyårsafton 2006. Inte en enda raket bjöds det på men en hel del glitter.
Här kan du se fler bilder med glitter och glamour.

torsdag 2 april 2009

Vilket väder...


Vilket underbart väder det har varit idag. Vi har ägnat dagen åt stadsparkens lekplats på förmiddagen och vår gårds lekplats på eftermiddagen. Det är roligt att se den lille vinglige D, han upptäcker och njuter av livet varje dag. Tänk att jag får betalt för att leka med honom i sanden. Efter vårt sista lekplatsbesök gick vi och mötte S vid tåget och sen var det äntligen premiär för min favoritglass, Seven elevens yoghurtglass. Gott gotti gott gott...

Modifast



Jag fick ju prova modifast från Buzzador och jag måste säga att det inte är dumt alls. Om du vill få ett provpaket från modifast tryck här och gör så här:

*Gå in på www.modifast.se och beställ ett provpaket (kostnad 45 kr tills rabattkod används).
*Klicka i rutan ”gratis provpaket till nya kunder!”
*Klicka på länken längst ner på sidan ” Klicka här för att beställa din provpaket Modifast LCD kostersättning.”
*Klicka på beställ och gå sedan till varukorgen.
*Gå ”till kassan” och registrera dig som ny kund, dvs. skapa ett nytt konto.
*Du kommer omgående få ett välkomstmail skickat till dig med dina kunduppgifter. I detta mail finns en rabattkod för provpaket.
*I kassan anger du rabattkoden i fältet ”Ange rabattkod” och trycker sedan spara.
*Välj sedan betalningsmetod ”provpaket”.
*Nu ska totalsumman att betala vara 0 kr, godkänn köpvillkoren och tryck sedan på ”bekräfta köp”.
Vill du bli en Buzzadorare och få prova lite olika produkter helt gratis? Här kan du anmäla dig!
Här kan du läsa mer om Buzzador.

onsdag 1 april 2009

...

APRIL APRIL
Jag har inte brutit något ben.....

synd om mig


Så här ser mitt ben ut idag. Igår var jag och tränade och när jag skulle springa upp för trapporna trillade jag. Ganska illa... Detta helvetesgips ska sitta på i 8 veckor, miiinst och ont gör det också. Blääääää, vi ska ju åka till Prag på söndag! Nu vill jag ha massor av tycker synd om dig kommentarer!