lördag 30 maj 2009

stadsparken i maj


I eftermiddag har vi tillbringat någon timme i stadsparken. Vi gick dit med fleece och hem i t-shirt/linne. Nu är den här, sommaren, eller hur? Jag hade med mig stora kameran och det blir allt lite skillnad.


Vi började på lekplatsen


sen såg D en boll som måste testas

alltid till ankdammen

flygfärdig!

mot glasskiosken

och sen hem, samma runda som vanligt!

fredag 29 maj 2009


Så här snygg var lille D igår.

torsdag 28 maj 2009

Alanya beach 2009


Här bjuds det på lite avslappnade beachbilder från Turkiet. Länge leve bikinikjolen!
Här kan man få en handskriven signatur som man kan använda på sin blogg eller e-mail. Lite skoj tyckte jag.



onsdag 27 maj 2009

mycket idag

Det har varit en intesiv dag med aktiviteter från morgon till kväll. Gissar att alla mina läsare är jättenyfikna så här kommer det. Sätt dig ner och håll i hatten.

8.00 uppstigning, vi väcktes av ett gulligt sms från S som åkt iväg på klassresa. På med kaffe och datan och ett långsamt tempo fram till nio.
9.00 packning, påklädnad och två blöjbyten.

9.20 lämnade vi lägenheten och körde ner till Södertulls öppna förskola för sista gången. Avslutningsfika och lek.

Känns lite konstigt att jag inte ska gå dit mer.

11.00 Lämnar Carin och öppna och kör hem till mop och ger D lunch och mig en kopp kaffe. 12.00 Lämnar D i mops goda omsorg och kör vidare till Tjörnarp. Träffar kolleger, gamla elever och nya elever. Intensivt men roligt!
15.00 Lämnar skolan och svänger in om stugan och stänger av elementen och hämtar mobilladdaren.


16.00 Hemma hos mop igen och bjuds på grillat och rött vin. mumsigt!



17.30 går vi till Trollsjön. Börjar med lekplatsen och sedan lyssnar vi på Anna Lena Brundin.
Hon är bara sååå bra tycker jag.
Sedan börjar denne mannen sjunga och spela, kan du se vem det är?

20.30Mamma följer oss sedan till stationen och vi tar tåget till Lund och knallar hem. D sover nu som en stock.... och jag ska snart göra honom sällskap.

jag har humor som en 25-åring

Bild på karaktär

Din humorålder är 25 år

Du tillhör generation Ironi och är vän med Göran, ”Sudden”, Glenn Killing och Peeeercy Nilegård. Bäst alla kategorier idag är Filip och Fredrik och Katrin Zytomierska är också rätt ball. Du skrattar högt bland dina vänner men bara om skämtet håller måttet. Interna skämt är de roligaste! Du älskar storstäder och rör dig där det finns mycket människor, där finns det också gott om folk att skratta åt.

Favoritprogram på Comedy Central: The Office & Californication

Jag hittade detta testet hos moster Eva idag. Här kan du testa din humorålder!

tisdag 26 maj 2009

lypsyl

Jag har alltid gillat Lypsyl och känner mig nästan lite beroende. Vill alltid ha ett i väskan eller fickan. På sista tiden har jag ratat det traditionella blåvita och bara använt detta.
Me like...

måndag 25 maj 2009

Storhandlat och nytt kök

Vi har haft mammas bil i helgen och i söndags passade jag på att åka och storhandla. Det var evigheter sedan sist. Tror jag storhandlar två gånger om året och nu kommer jag ihåg varför det är så sällan.
1. Det är svindyrt, 883 kronor... Vad handlade jag egentligen?
2. Det tar lång tid att gå i alla gångar och jämföra priser... Vad behöver jag egentligen?
3. Det är tungt att bära in...Vad handlade jag egentligen?

Men när man sedan ser en ganska välfylld kyl och frys då känns det genast bättre och man börjar fundera om man inte skulle storhandla oftare.... Som sagt likadant varje gång.

Det nya köket är inte vårt utan Davids. Han har fått låna det av sina kusiner. Han är stormförtjust.

söndag 24 maj 2009

en trevlig em

Igår hade vi en trevlig eftermiddag på Malmö museer. Vi åkte dit tillsammans med Annika, Johan och deras killar. Det var perfekt att vara så många, alla hjälptes åt att hålla reda på en vild och lycklig D.

Här spanas det på fiskar.

Fikadags

Lille D spanar in kanonerna.

Adam och Love provar på det mesta på Kunskapstivolit.

lördag 23 maj 2009

I stugan

Vi har varit i stugan och vänt. Vi åkte upp i torsdagsmorse och åkte hem ganska precis ett dygn senare. Vi vaknade av regnet i fredags och efter en timme bestämde vi oss för att åka hem. Vi hade inte riktigt packat för dåligt väder. I stugan hade S fixat till vår hall/sov/mysrum. Han hade lagt golv, målat taket, tapetserat väv och målat. Perfekt, bara lite smålir kvar.

Annars så ...

.....stod äppelträden i full blom och rabarberna var ståtliga.
..... spanade vi in stranden.
.....klippte D och jag grävde.
.....grillade vi.
....kommer vi snart tillbaka.

torsdag 21 maj 2009

stugan och bra låt

Nu åker vi upp till stugan ett tag. Stefan har varit där en hel del när vi var i Turkiet. Ska bli spännande att se vad han hitttat på.

Vem är det som finns att lyssna på här?

onsdag 20 maj 2009

mera Turkiet



Annika var besviken över Turkietinlägget och vill se fler bilder. Här kommer det lite mera.

Lille D var populär i Alanya. De flesta uppmärksammade honom och han njöt av alla kindnyp, klappar, pussar och kramar. Många ville bjuda honom på godis och tuggummi men där sa vi bestämt nej! Tuggummi??? D ändrade lite på sina kvällsrutiner, han var oftast vaken till sent på kvällen och somnade han till blev han snabbt väckt av en försäljare/inkastare som ville busa lite med honom... Varför är det bara män som säljer i basarerna? Fördelen med att D somnade sent var ju att vi fick sovmorgon varje dag. Vi fick till och med ställa klockan så att vi inte skulle missa frukosten.


Här är en bildserie från första mötet med pedofilen. Jag har suddat ut hans ansikte eftersom jag inte är 100% säker. Först trodde vi att han bara ville hälsa och skoja lite men han gav sig inte han skulle ta tag i honom och kyssa honom från kind till kind om och om igen. Vi fick hålla hårt i lille D när mannen närmade sig. Vi hann oftast inte mer än ner till stranden så stod han där och sa -Come, come, come. -David, David, come...huuua, vad otäck han var. Sista kvällen dök han ner i vagnen på stan också. David, David, come, come. Jag fick kalla kårar längst ryggen och funderade som bäst på hur jag skulle försvara oss...

Annars var stranden vårt favorittillhåll alla sena eftermiddagar. Jag ska få lite bilder från mamma och kanske, kanske dyker det upp lite strandbilder på mig också i min underbara strandkjol. Tills dess, håll till godo med sötaste strandkillen.

måndag 18 maj 2009

TURKIET


Vi har haft en härlig vecka, lille D, lilla mamma och jag.

Veckans sämsta:
* alla sura och arga försäljare
* D och mammas förkylningar
* att fredagens marknad flyttat på sig
* pedofilen som var ute efter min D
* min onda rygg
Veckans bästa:
*perfekt väder; lagom varmt både på dagen och kvällen
*vårt mysiga hotell, som låg mitt i stan och nära till stranden
* siesta; det borde man alltid ha
* stranden, sena eftermiddagar
* kvällsvinet och promenaderna

söndag 10 maj 2009

mot Turkiet

Så där ja, väskan är packad, 19, 8 kg, och som vanligt är det mest Davids saker. Tråkigt nog vaknade han idag och näsan den rann. Men i handbagaget finns alvedon, nässpray och näsfridan så det ska nog gå bra. Det känns lite konstigt att åka utan S men roligt att åka med mamma...

Här ska vi bo, mamma, David och jag på Hotell Wasa.

lördag 9 maj 2009

40 år


40 år blir min svägerska Ylva imorgon men det var idag hon hade kalas. Hon bjöd på smörgåstårta och en massa annat gott. Hur kan man äta så mycket på så kort tid? Min mage putar som om jag var gravid, vilket jag inte är.
Tur att jag har min bikinikjol...

Pretty in pink klinkar på gitarren.

fredag 8 maj 2009

En bra tråkdag


En nyfiken biblioteksbesökare.
Igår trodde jag att det skulle bli en riktig tråkdag men den visade sig bli helt ok. Jag tycker inte om dagar när inget händer och speciellt inte när Stefan kommer hem sent. Jag förstår inte de som pallar med att ha män eller kvinnor som kommer hem sent alltid. Denna vecka har S kommit hem sent=efter åtta tre kvällar. Bläää, vad trist. Men dagen började med ett oväntat besök av Mia(gammal, gammal arbetskamrat(ja, hon är inte gammal )). En parentes i parentesen, det är tur att jag är f-ledig... Klockan 14 var vi uppe på biblioteket och lyssnade på en pyttesaga. Mysigt! Efter det åkte vi upp till Annika m familj, där blev vi bjudna på god lasagne(tyckte jag men inte D) och trevligt sällskap(tyckte vi båda) När vi kom hem var klockan så mycket att det blev sängen och välling(för D). Jag hamnade där jag brukar...
En nyopererad Frida.

torsdag 7 maj 2009

lakritslover

Jag är en lakritsälskare av stora mått och så fort jag ser något med lakritssmak måste jag testa... När marabou kom med sitt mjölkchoklad med lakritsbitar provade jag och ratade. Nu har jag provat Singoalla lakrits och antingen är det för att jag inte ätit något sött på ett tag eller är de verkligen wunderbar....S och D gillade också!



Me like....

onsdag 6 maj 2009

jakten är över


Idag fortsätte min bikinijakt och tro det eller ej men jag är klaaaaaaar. Turkiets och hela svenska sommarens outfit är klar! Trodde aldrig att jag skulle hitta något som jag kände mig nöjd med men det gjorde jag...

måndag 4 maj 2009

Min EGO dag

I lördags hade jag en riktig EGO dag. Jag började med att gå en stund på Esplanadens loppis och när jag hem med alla min fynd åt vi en god frukost. Jag gillar verkligen coops ciabatta... Halv tio åkte Stefan och David till Vinslöv och vid tio hämtade Petra upp först mig och sen Maria. Hennes lilla Atos rattades mot entré för här skulle det shoppas toppar till kvällens tjejträff. Tro det eller ej men jag köpte faktiskt två toppar till mig själv, kan inte minnas när det hände sist. Visst blev det lite kläder till D också men ändå, två toppar till moá.

När jag kom hem från vår shoppingtur, till en helt tom lägenhet, la jag mig och vilade en timme(eller två). Jag joggade två varv i stadsparken och efter en dusch och lite sminkning cyklade jag och mötte Maria och sedan vidare hem till Cissi. Vilka var där? Nästan alla... saknade speciellt en sjuk Petra(stackars, stackars dig...) Efter vin, prat, grillning, skratt och mera vin, så tog vi oss in till stan. Eftersom Grand(som vi så gärna ville till) ändrat datum gick vi till vårt gamla stamställe Glorias. Det stället har gått igenom en förvandling, nästan inget folk och väldigt sunkigt men vi stannade ändå ett bra tag. Det var som vanligt superskoj att träffa girlsen och vi har redan bestämt nästa träff. Den fjärde juli hemma hos Linda i Ystad.

Vi var åtta men som vanligt fastnar inte alla lika lätt på kort...

söndag 3 maj 2009

Sövde

I fredags den 1 maj åkte vi ner till mamma och pappas stuga i Sövde. Efter en lunchmacka, kaffe och kaka gick pappa, Johan, Stefan och Adam ner och la i båten. Mamma, Annika, Love, Hugo, jag och David gick till storkhägnet. Det är en fin och lagom lång skogspromenad dit, eller hur Annika?

När vi kom tillbaka till stugan sattes grillen på och medan mamma och pappa fixade vilade vi generationen yngre....


Vi åt korv, spett och pommes frites.

Efter maten kom födelesedagstårtan fram. Frida fyllde sex år men hon fick ingen tårta av sin matte..

Hon var nöjd med att ta igen sig i skuggan.
En härlig dag med familjen i stugan i Sövde.