söndag 31 augusti 2008

IKEA

Idag har vi varit på IKEA. Alltid lika roligt. Köpte mest saker till förvaring. Jag ska/måste organisera i min kaos-garderob. Vi köpte också lite säkerhetsutrustning till dörrar, kontaktuttag, lådor mm så att lille D lugnt ska kunna utforska sitt hem.

Provade deras 10 kronors frukost med gratiskupongerna i katalogen. Mums, den kommer jag att ta fler gånger.

Djur

Denna gång på http://fototriss.blogspot.com får man välja ett av de nio tema som varit. Jag valde då tema - djur.





Vilken gillar du bäst?

lördag 30 augusti 2008

Vilken härlig dag

Vilken härlig dag jag har haft idag. Började som vanligt med kaffe och lite data. Klockan är lite efter åtta när jag får ett sms från Petra. "Är du vaken?" Ringer henne och hon säger att hon köpt en barnstol till mig för 50:-. Klunkar i mig det sista av kaffet och går ner till henne på esplanden. Vi går där en timme och glor, fyndar och snackar. Förutom barnstolen som kommer bli så fin med lite färg, köpte jag en toasits(som inte passade), lite leksaker till lille D.

Efter loppisen gick vi hem till mig och fick en utsökt latte av Stefan. Sedan kände vi oss tvungna att shoppa lite fler ljusstakar. Så om du fyller år i höst är det inte omöjligt att det blir en liten stake i present...


Sedan kom svärföräldrarna på besök. De ville bjuda oss på lunch och gosa lite med David. Vi tog dem till Mediterranean-grekrestaurangen som har god mat och mysig uteservering. Vilket väder. S och jag tog solplatserna och bara njöööööt.


Här fixar S och D med ett av loppisfynden

Ett glas vin och en kvällspromenad avslutade en riktigt härlig dag...

fredag 29 augusti 2008

halva reapriset

Igår var jag på bio med Petra. Vi såg Mamma mia. Kan inte heller hitta ett bättre ord som beskriver filmen. MAMMA MIA, vad bra den var. Vill se den igen och igen.
Idag har vi som vanligt varit på stan och sprungit i affärer. Petra och Ella gjorde oss sällskap. Petra ville inte vara med på bild men det ville söta Ella.
Shoppade dennna snygga ljusstake, för halva reapriset. Älskar att reashoppa....

torsdag 28 augusti 2008

testad

Jag gjorde ett personlighetstest idag. Här är mitt resultat.
Åsas personlighetstyp:
Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.
Karriärer som skulle kunna passa Åsa:
Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.

Vill du testa dig?

http://se.41q.com/

Ny blogg

Nej, det är inte jag som har en ny blogg utan jag har hittat en ny blogg. Carolina Gynnings. Jag gillar henne så hon hamnar såklart på min blogglista. http://gynning.blogspot.com/

onsdag 27 augusti 2008

Trollmors vaggsång

När David nu sover satt jag och surfade(som vanligt) och hittade denna roliga sida . http://wordle.net/ Man skriver in en text och så blir den lite huller om buller. Här är Trollmors vaggsång som jag brukar sjunga för lille D. Tror att jag ska printa ut den(kanske hos mamma eller Annika som har skrivare) rama in den och sätta upp den i hans rum.


Här är min blogg.


måndag 25 augusti 2008

upphittade

Nycklarn är tillbaka. Imorse satt det en lapp på soprumsdörren:

"Nycklar upphittade
finns att hämta på LKF."

Skönt!!!

söndag 24 augusti 2008

Har någon sett mina nycklar?

Vilken kaosdag det har varit idag. Det började hur bra som helst med att S och D gick och handlade frukostbullar på mormors bageri. Vi njöt av frukosten och kände att vi hann gå och handla innan det skulle komma ett par och titta/ev köpa liggdelen till vagnen. Iväg kom vi och precis när vi var hemma igen ringde paret och var i närheten. Hmmm, jag letade efter nycklarna i väskan samtidigt som jag beskrev vägen för paret. Letade och letade. Stefan stod med David och allt vi handlat och började se lite irriterad ut. Jag la på luren och fortsatte leta. Vi letade och letade och letade. Kom på att jag hade ju kastat sopor när vi gick så in i soprummet och ner i tunnan och leta... Mysigt. Inga nycklar. Paret kom och jag fick säga att -Tyvärr så hittar jag inte mina nycklar... -Ni har inte något annat ärende i Lund?? -Jag ringer så fort jag hittar dem..De såg lite förvånade och misstänksamma ut och när de gick. Jaja, ner med David i vagnen och tillbaka samma väg till Coop. Inget på vägen och inget i affären och inget i någon av kassorna. Hem igen. Ringa ett journummer. Han ringde tillbaka eter ett tag och sa att det fick bli en låssmed men inte före sex och det kommer att kosta 900 kronor. Buuuuuuu. Vi sa att vi skulle leta lite till. 900 kronor kändes inte roligt. Gick runt huset på baksidan och såg att balkongdörren var lite öppen. Såg att om Stefan gick in till Percy, vår granne under, och ut på hans balkong så kanske kunde han svinga sig upp på vår balkong. Så in till Percy och otroligt men sant så kom Stefan, smidig som en katt, lätt upp på vår balkong. Jippie, vi var inne. Ringde paret som kom och köpte liggdelen. Iväg till Eslöv och Max 8-års kalas. God mat som vanligt och trevligt.... Lite tråkigt bara att lille D var grinig och inte alls på kalashumör.
Stora Max nästan 8 år. (imorgon)

Lilla D och söta Maja.

Så imorgon ska David och jag ge oss ut på nyckeljakt.

lördag 23 augusti 2008

regn


Idag har det regnat hela j...a dagen. Tråkigt, tråkigt, tråkigt...


Stefan har efter mycket funderingar skaffat sig en blogg. Kika in på den http://stiphoto.blogspot.com/

fredag 22 augusti 2008

Tandhygenist-besök

Idag har jag varit hos tandplågerskan och hygenisthäxan Inger. Usch vad jag tycker illa om allt som har med tandläkaren att göra. Inte bättre när jag insåg att min tid krockade med Carros längdhopp. Hmmmm, detta var den tredje tiden jag fått i sommar och mamma var inbokad som barnvakt.... Så med Carro i öronen gick jag motvilligt dit och såg att man inte fick ha mobilen påslagen. Berättade för tandplågerskan och hygenisthäxan Inger att Carro hoppade final och fick lov att ha den på. Väl i stolen var min mottagning lika med noll och jag började skruva på mig. Då överraskade tandplågerskan och hygenisthäxan Inger mig med att sätta på sin radio och skruva upp volymen. Nu gick det ju inget vidare i längdhoppet och efter att ha blivit plågad i kanske 30 minuter så sköljde jag munnen och spottade ut. Jag hade inga hål och 750 kronor fattigare har jag nu en frist på ett år.

torsdag 21 augusti 2008

Nyhet??

Idag tog jag en liten OS-paus vid lunchtid. Jag gick upp till stan för att köpa lite blommor på Mårtenstorget. Blev, nyfiken som jag är, lite intresserad av en mindre folkmassa vid &bar. När jag kom dit såg jag att rutorna var borta och fick reda på att det smällt en bomb där. Även affären bredvid var utan rutor.

En bomb i mitt lilla Lund!!!
Lätt chockad kände jag att jag måste berätta detta för några..
Tog ett kort på förödelsen och skickade till mamma, Stefan och Annika. Mamma ringde direkt och sa att -ja, det visste jag redan. Fick höra det av min väninna och såg det sen på nyheterna. Sedan kom ett sms från Stefan där det stod "Jag hörde smällen vid 3-tiden!¨. Efter en timme kom ett sms från Annika. Hon skrev "Ja, jag läste det vid 6-tiden.".


Alltså blev min nyhet ingen nyhet för någon av dem.
Men kanske blev det en nyhet för dig?

måndag 18 augusti 2008

Sommaren 2008

Det känns helt plötsligt som att sommaren är slut. Det beror säkert både på vädret och att Stefan har börjat jobba igen. Trist men visst har det varit en fantastisk sommar...

När vi var på en fest i sommar höll Stefans kusiner ett tal som hette från A-Ö. Rolig idé, så här kommer min sommar från A-Ö.

Annikas goda latte.

Bad - singularis, det blev bara ett bad denna sommar.

Camilla och Petra hann jag träffa.

David, David, David

Esplanadens lördagsloppis
Fotbolls EM
Grillen har använts flitigt, gott
Hörbymarknad
Indisk mat
Jordgubbar
Kalas, kräftor
Laptopen som jag fick
Mjukglass

Nappjakt

OS
Polen, promenader
Rea-shopping
Stefan, smoothies, stugan
Tunika, ett perfekt sommarplagg.
Utflykter
Vin i ytterst små mängder.
X, Y, Z
Åsa gillar rosa
Äh, nu ger jag snart upp.
Öl

lördag 16 augusti 2008

GLAD


MIN SÖTA KILLE GÖR MIG GLAD.

fredag 15 augusti 2008

RÖD

Jag hittade en ny fotoutmaningssida idag. Den heter http://fredagsfarger.wordpress.com/ och
denna veckas färg är RÖD.


Posted by Picasa

tisdag 12 augusti 2008

vilken överraskning



Idag har jag varit i Malmö och träffat mina gamla studiekompisar Camilla och Petra. Träffas en gång per år/sommarlov. Petra blev lite förvånad över att jag hade David, så bra kontakt har vi under året... Alltid lika skoj att ses och alltid samma löften om att vi måste höras av oftare under det kommande året. Vi får väl se hur det blir med det. Goa är dom i varjefall. Glömde ta kort på dem under lunchen så det fick bli ett hastigt kort på dom innan vi sa hejdå.

Nåväl, överraskningen väntade när jag kom hem. En laptop som är sååååååå snygg och bara min. Lycklig.

Amma på H&M?

Läste detta i Expressen häromdagen och blev lite upprörd faktiskt. Jag skulle själv aldrig komma på tanken att gå runt och amma i en affär. Jag skulle bli glad om jag mot förmodan var tvungen att amma i affär fick erbjudandet att sitta i ett provrum. Skulle faktiskt hellre sitta i en städskrubb.

Kanadensiska mammor i amningsprotest mot H&M - Allt om Barn: "Kanadensiska mammor i amningsprotest mot H&M
Dussintals kanadensiska mammor samlades under gårdagen i en H&M-butik i Vancouver för att amma. De protesterade mot att en amerikansk mamma som ammade sin bebis hänvisades till ett provrum för att inte väcka anstöt hos butikens kunder.
Efter att amerikanska Manuela Valle nekades att amma i en H&M-butik i Vancouver, Kanada, har det orsakat en proteststorm bland kanadensiska mammor. Maneula Valle ombads gå in i ett provrum för att amma eftersom butikens kunder kunde uppfatta det som stötande att hon ammade i butiken. Butiksbiträdet bad henne också att tänka på att det fanns barn i närheten.
För att visa sitt missnöje med den svenska klädkedjans agerande samlades igår dussintals ammande mammor i butiken för att amma sina barn.
– De får gärna förklara för mig som om jag vore två år vad det är som är så stötande med att jag ger mitt barn mat, säger en av de deltagande mammorna till kanadensiska CTV.
H&M betonar nu att det inte alls är förbjudet att amma i deras butiker.
– Vi har en amningspolicy som tillåter alla kvinnor att amma i våra butiker, säger Laura Shankland, taleskvinna för H&M.
Enligt henne ingår det i deras policy att fråga ammande kvinnor om de vill låna ett provrum eller en stol.
– Det här ärendet har inte hanterats på bästa sätt, det är tydligt, säger hon.

Anne Kolehmainen"

Vad tycker du?

söndag 10 augusti 2008

210 år



Igår var vi på en 210 års fest. Det var svärfar som tillsammans med hans lillasyster Gunvor och hennes man Bengt firade sina 70-års dagar tillsammans. En lång men trevlig fest i Ignaberga.

Så här snygga var mina favoritkillar.

Mera OS

Vilken invigning.........fantastisk.

Andra tävlingsdagen och en för mig oväntad medalj. Emma Johansson skrällde till i cyklingen och fick ett silver. Spännande lopp i ett hemskt väder.

Har fått tillstånd av Anna att lämna ut hennes hemsida.

Rörelse

Veckans tema på http://fototriss.blogspot.com är rörelse. Tre personer och tre rörelser.


Vilken bild gillar du bäst?Posted by Picasa

fredag 8 augusti 2008

Snart börjar det



Om lite mindre än två timmar ska vi sitta bänkade framför vår tv och titta på OS-invigningen. Känns härligt att veta att man har massa bra sporttimmar på tv framför sig. Att man sedan gärna skulle byta plats med Anna som är i Beijing med 21 biljetter, det är ju en helt annan sak. Anna har också startat upp en websida med mycket bilder och blogg. Ska fråga henne om jag får länka till den..

torsdag 7 augusti 2008

Räkfrossa


I början av veckan fick jag ett sms från Sara. Det stod så här "Sugen på räkfrossa?På onsdag är vi några som ska till Lundia och frossa. Häng på. Hör av dig! Kram S." Efter lite velande hit och dit(min lille D har varit lite tand-kinkig i veckan) bestämde jag mig för att komma en stund i alla fall. När jag väl bestämt mig visade det sig att någon(Ronny) tyckte att Lundias räkor var sunkiga och de hade bestämt sig för att handla själv och sitta hemma hos Sara istället. Cyklade dit och hade en mycket mysig kväll tillsammans med räkor och

söndag 3 augusti 2008

Kräftor, kräftor, kräftor


Igår var vi hemma hos Annika och Johan på vår årliga kräftfest. Gladast för denna fest är Stefan och Johan som bara älskar kräftor. Annika äter inte och jag brukar bara ta några få. S och J brukar äta tre paket och när jag tar mina få glor de lite surt och undrar om jag inte ska äta av räkorna istället. J frågar alltid sina killar om de vill smaka och njuter när de säger -Neeeej. Igår sa Adam -Jag kan prova. J blev lång i ansiktet tittade först på S och sedan kräftorna. Nu åt inte Adam så många men jag gissar att nästa år har de säkert ett extra paket.

lördag 2 augusti 2008

fredag 1 augusti 2008

Skånes djurpark



Skånes djurpark fick ett besök av oss i veckan. Trodde det skulle vara tokvarmt där men förvånande nog så var det inte det. Jag gillar SD för att det är en lagom lång runda att gå, man ser ofta de flesta djuren(har dock aldrig sett till bävrarna...) och det är bara nordiska djur. Vi hade tänkt luncha där men när vi såg 30 000 getingar i kiosken så lunchade vi i Höör istället. Eftersom lilla D sov mest hela tiden blir det en bild på snygge S istället.

Lill-Isak är döpt


I söndags var vi på lill-Isaks dop. Ylvas syster, Inger, döpte honom i Äspinge kyrka. En söt liten kyrka. Så lill-skrutten heter alltså nu Isak Teodor.






Efter dopet var det fest i Hörby. Det bjöds på exotisk planka - perfekt i värmen och så Ullas tårtor såklart. Det var en varm dag så alla barn(utom Isak) och Stefan badade i poolen.