lördag 21 mars 2009

Ett dilemma

Jag försöker vara så miljömedveten som möjligt utan att gå till några som helst överdrifter(tror jag...). Vi sopsorterar vilket resulterar i att vi har sopkärl överallt till plast, kartong, glas, metall, tidningar osv. Tips mottages tacksamt om var man kan förvara alla sopkärl.... När jag handlar försöker jag handla miljömärkta och KRAVmärkta varor. Jag tycker det är helt ok att betala lite extra för miljön. Meeen det finns vissa område som jag inte är ett dugg miljösmart snarare tvärtom. Jag vägrar till exempel att sluta använda sköljmedel och tygblöjor till D -knappast. Nu till mitt dilemma.

Jag har fått den här lilla lappen av LKF. Dom uppmanar oss hyresgäster att sätta upp dessa på dörrarna. Buuuu, jag brukar ha en sådan uppsatt men som mammaledig är all post intressant. Gillar måndagar när de stora matkedjorna skickar hem sina reklamblad till mig och jag planera vad jag ska handla i veckan och var.
I LKF:s följebrevet står det: "Varje år delas det i Sverige ut ca 67 kg reklam per hushåll. Bland LKF:s hyresgäster blir detta drygt 500 ton reklam per år."
Ok, det avgjorde det för mig. Skylten ska självklart upp!

Vad gör du för miljömedvetna val i din vardag?

3 kommentarer:

Tildè sa...

Ville tacka för ditt senaste besök hos mig!

Är äntligen lite på gång och få kontroll på oordnignen efter flytten!
Ska åka och komplitera med lite mer hyllplan och dyl idag!

Tack för att du finns kvar nu när jag inte har haft tiden att blogga!

Stor Kram från Tildé

lairama sa...

Jag försöker också vara så miljömedveten som möjligt med sopsortering, kravmärkta varor och utan reklam. Fast visst gör jag en massa saker som är mindre bra för miljön också... använder exempelvis engångsblöjor till min bebis. Till mina stora barn hade jag tygblöjor men jag har blivit för lat.
Har ingen bra idé om hur man fixar sopsorteringen på ett bra sätt... här svämmar det över alla håll och kanter, känns ibland som att bo på en återvinningscentral.

@nemonen sa...

Miljömedveten javisst, men inte till vilket pris som helst. Jag har visserligen avsagt mig reklamblad, men som barnfamilj är det inte billigt att leva, och då behöver man planera sina inköp, och vad är bättre än dett då. Trevlig helg.