måndag 30 mars 2009

toppning och tappning

Det är vad min dag har innehållit. Det började med ett besök hos frissan. Där var det i och för sig inte bara topparna som klipptes utan det blev slingat också. Kände mig som värsta miljöboven när hela håret var fullt av kemikalier och folie... Det lilla besöket tog över två timmar och under tiden underhöll mamma och pappa D. När jag satt och blev ompysslad på salongen ringer min mobil och det är syster X från Blodcentralen. Hon ville att jag skulle komma och lämna blod och eftersom det var riktig kris ville hon att jag skulle komma idag. Hon sa att min blodgrupp var sååå attraktiv. Tssss.... det säger hon säkert till alla.... Jag tycker det är lite konstigt att mamma är A- och pappa är A+ och jag är O-. Är vi verkligen släkt kan man ju undra. Jag lovade att komma, det hade jag såklart gjort utan blodgruppssmickret också. Nu var det bara så att S hade fastnat i Höör. Tågen stod stilla eftersom det brann i Tjörnarp.(Nej, inte i vår stuga!) Men han kom hem i tid och jag lämnade för första gången blod. Tre personer kommer få nytta av det. Känns jättebra! De frågade om jag ville ha en tröja, en värdekupong till en mataffär eller om jag ville skänka pengarna till barncancerfonden. Jag undrar bara om det finns någon som inte väljer att skänka sina pengar...

2 kommentarer:

lairama sa...

Man kan ju hoppas att de flesta har tillräckligt med T-shirtar som ligger och skräpar i lådorna...Barncancerfonden behöver verkligen pengarna och de gör nytta.
Ha en bra fortsättning på veckan!

@nemonen sa...

Det är behjärtansvärd det du gör. Klart att man skänker pengarna. Jag önskar att jag kunde lämna blod. Jag har lite allergi, och då är man inte intressant som blodgivare. Tyvärr. Jag hoppas du blev nöjd med håret.