måndag 30 mars 2009

toppning och tappning

Det är vad min dag har innehållit. Det började med ett besök hos frissan. Där var det i och för sig inte bara topparna som klipptes utan det blev slingat också. Kände mig som värsta miljöboven när hela håret var fullt av kemikalier och folie... Det lilla besöket tog över två timmar och under tiden underhöll mamma och pappa D. När jag satt och blev ompysslad på salongen ringer min mobil och det är syster X från Blodcentralen. Hon ville att jag skulle komma och lämna blod och eftersom det var riktig kris ville hon att jag skulle komma idag. Hon sa att min blodgrupp var sååå attraktiv. Tssss.... det säger hon säkert till alla.... Jag tycker det är lite konstigt att mamma är A- och pappa är A+ och jag är O-. Är vi verkligen släkt kan man ju undra. Jag lovade att komma, det hade jag såklart gjort utan blodgruppssmickret också. Nu var det bara så att S hade fastnat i Höör. Tågen stod stilla eftersom det brann i Tjörnarp.(Nej, inte i vår stuga!) Men han kom hem i tid och jag lämnade för första gången blod. Tre personer kommer få nytta av det. Känns jättebra! De frågade om jag ville ha en tröja, en värdekupong till en mataffär eller om jag ville skänka pengarna till barncancerfonden. Jag undrar bara om det finns någon som inte väljer att skänka sina pengar...

söndag 29 mars 2009

En finemang helg!

I helgen som varit alldeles finemang har följande hänt:

Fotbollsfans följer fotbollskvalet mot Portugal.

Favoritkillen fixar jobb till fönsterputsarna...

Fina fynd från Bakluckeloppisen.


Ikväll ska jag titta på "Från Ystad till Harparanda" kl 19.00 på tv8.
"Robert Aschberg och Gert Fylking har startat en vandring från Ystad till Haparanda till förmån för kampen mot Sveriges vanligaste cancerform, prostatacancer. Varje söndag kl. 19.00 sänder TV8 från olika orter efter vägen."

Imorgon kommer mamma och pappa till stan. De ska passa D medan jag går och fixar frissan.

En stad

Fototriss denna söndag vill se tre bilder på en stad eller ort. Här kommer mina tre bilder på .... Enkelt eller hur!?


Stadens universitet grundades 1666 .... för att hjälpa till och försvenska de dansktalande skåningarna... Många upplänningar tycker att vi fortfarande pratar grötigt... Vackert tycker jag!

Stadens äldsta apotek, Svanen. Har funnits här sedan 1600-talet men den vackra byggnaden är från 1862.
En ganska känd kyrka. Tror många tänker på den när de tänker på vår stad.
Dagsfärska bilder från min stad! Vilken stad tror du att det är?

fredag 27 mars 2009

HELG


Nu går jag på helg! Visst har jag lördag hela veckan men det är inte helg förrän S är hemma och det är han nu. Just nu lägger han en mycket trött D och sen ska vi äta tacos och dricka rött. Livet kan vara mycket sämre...

Ha en trevlig helg!

Nytt halsband...

...igen. Den här gången är det inte från Stefan. Det är från mig och en tjej som heter Camilla. Jag skriver såklart om mina streckkoder. 300 poäng streckkoder från barnmat och så fick jag detta halsband. Det är från familjesmycke och utan streckkoder kostar det 795:-. Visst är det fint men inte såååå fint. Tack, säger jag till Camilla och Nestlé.
På andra sidan står det STEFAN...

onsdag 25 mars 2009

David och jag

Så här har Davids och min dag sett ut idag.

08.00

Jag sitter vid datan och dricker dagens andra kopp kaffe. D är i köket och leker med lite hushållspapper.

9.00

"Är du vaken mamma är du vaken mamma har du borstat tänderna, borstat tänderna...." Jodå, D, jag har druckit två koppar kaffe och är hyfsat vaken!

10.00
Vi möter mamma på stationen. Sedan shopping, shopping, shopping....

11.00
och fika. D bjuder gärna på uppblötade gobitar... mums.
12.00
Vätskepaus på Åhléns. Nu börjar vissa bli trötta och det är dags för hemgång.

13.00

D sover och jag sitter vid datan.
14.00

D sover och jag läser bok
15.00

Nu har vi precis varit på en liten barngudstjänst i domkyrkan och eftersom klockan är tre passar vi(jag) på att titta på uret.

16.00

På kyrkans öppna förskola. D städar och jag tittar på. Annars upptäckte han kuddhörnan idag. Roligt, roligt!

17.00

Nästan hemma!

18.00

På Davids rum. Jag vill mysa och D vill busa. Alltså blir det bus.

19.00

Min mat är precis uppäten och Davids välling är klar. Dags för sängen....


20.00
David sover sött och jag bänkar mig framför tv:n. Inväntar maken som har kvällsmöte...

Igår


Igår var D och jag på öppna förskolan, som vanligt när D är frisk. Vi målade denna snygga teckning tillsammans. Jag måste komma ihåg att köpa lite kritor så att vi kan uppmuntra skapandet här hemma också. Både D och jag trivs bra på öppna förskolan.

Igår bestämde vi att D inte ska ha en egen blogg längre. Jag ska försöka hitta ett bra ställa att skriva ut bloggen till en bok åt honom. D är ju fortfarande i mitt fokus så jag gissar att min blogg kommer att handla mer om honom nu!!! Ha en bra onsdag!

måndag 23 mars 2009

Ain´t no mountain high enough

Jag hittade något roligt hos moster Eva idag. Här kan man kan gå in på och se vilken låt som låg etta på Billboardlistan när man föddes.
Den 22 september 1970 var det Ain't No Mountain High Enough med Diana Ross som låg på första plats.

lördag 21 mars 2009

Ett dilemma

Jag försöker vara så miljömedveten som möjligt utan att gå till några som helst överdrifter(tror jag...). Vi sopsorterar vilket resulterar i att vi har sopkärl överallt till plast, kartong, glas, metall, tidningar osv. Tips mottages tacksamt om var man kan förvara alla sopkärl.... När jag handlar försöker jag handla miljömärkta och KRAVmärkta varor. Jag tycker det är helt ok att betala lite extra för miljön. Meeen det finns vissa område som jag inte är ett dugg miljösmart snarare tvärtom. Jag vägrar till exempel att sluta använda sköljmedel och tygblöjor till D -knappast. Nu till mitt dilemma.

Jag har fått den här lilla lappen av LKF. Dom uppmanar oss hyresgäster att sätta upp dessa på dörrarna. Buuuu, jag brukar ha en sådan uppsatt men som mammaledig är all post intressant. Gillar måndagar när de stora matkedjorna skickar hem sina reklamblad till mig och jag planera vad jag ska handla i veckan och var.
I LKF:s följebrevet står det: "Varje år delas det i Sverige ut ca 67 kg reklam per hushåll. Bland LKF:s hyresgäster blir detta drygt 500 ton reklam per år."
Ok, det avgjorde det för mig. Skylten ska självklart upp!

Vad gör du för miljömedvetna val i din vardag?

fredag 20 mars 2009

TRÅNGT


Gårdagens besök på Malmös nya entré var TRÅNGT! Vi kom dit vid halv elva och då var det lång kö in. Hur kan så många människor vara lediga mitt på dagen? Mamma tog hand om D och vagnen vilket var tur för jag hade inte klarat av det...Vilket tålamod hon har, min mamma. Entré, det var lite svårt att se hur det egentligen såg ut och efter lite shopping och en lunch på Burger king gick vi till ett betydligt lugnare, i stort sett ödsligt, Caroli. Är där något folk alls nu för tiden? Vi bestämde oss för att prova entré om en vecka eller två igen för att se hur där verkligen ser ut. Men visst är det konstigt att 4 av 6 toaletter var i sönder redan klockan tolv!!!

onsdag 18 mars 2009

Det ljusnar...


Det ljusnar nu... tycker jag. Nu är det tolv timmars ljus per dygn. Idag gick solen upp 06.16 och ner 18.17. Det enda negativa med att det ljusnar så tidigt är att vi nu går upp sju istället för åtta. Funderar på om jag ska köpa mörkläggnigsgardiner.... De senaste två dagarna har det varit riktigt härligt väder. Solen skiner och värmer upp både marken och oss människor.
D och jag har börjat hänga på ett nytt ställe. Lekplatsen och det är inte bara gungan som är intressant längre, nej allt ska utforskas och det bästa är om dagisbarnen är ute. Jag klagar inte så länge solen skiner...Men imorgon blir det ingen lekplats för då ska vi åka till Malmö med mamma och spana in nya köpcentrat. Fast man skulle kunna kalla det för lekplats också fast för vuxna.

tisdag 17 mars 2009

mera buzzador

Igår fick jag ett nytt paket från Buzzador. Nu ska jag prova Modifast. Det är ungefär samma som Nutrilett, alltså ett viktminskningspreparat. Ska bli spännande att prova, jag är lite trött på chokladshaken till lunch nu. Tycker inte det händer så mycket på vågen heller för tillfället. Jag måste komma igång med träning.
Som du ser fick jag en hel del så om du bor i krokarna och känner att du har något extra kilo du vill bli av med så får du gärna smaka.


Vill du också bli en buzzare och få prova olika produkter? Lämna din mailadress till mig så skickar jag anmälan till dig. Eller klicka på loggan här så kommer du dit!

söndag 15 mars 2009

Sköna söndag?

Tog mina sjuka killar på en promenad i stadsparken idag. Tänkte att det kunde få dom att må lite bättre. Uppskattat?
Nää, inte precis.

lördag 14 mars 2009

massor av NEEEEJ

Jag känner att jag måste skriva av mig lite. Har varit så negativ sista tiden och jag tänkte klaga av mig här. På min egen blogg, där jag skriver vad jag vill och när jag vill...

Här är några av senaste veckans alla NEEEEEJ.

I tisdags blev D sjuk. Hög feber och magsjuka. Fortfarande sjuk...
I onsdags blev det punka på ett av vagnens däck. Fortfarande punka...
I onsdags fick vi ett mail om att vi inte fått tjänsterna i Afrika.
I torsdags snöade det.
I fredags töade det.
I fredags när S kom hem och jag kände yes, lite vuxensällskap och avlastning så gick han direkt till sjuksängen och är där fortfarande. Får nästan lite julaftonskänsla....
Idag fick vi nya grannar som verkar höras...

Så där ja, nu tar jag nya tag... Nästa vecka måste bli bättre.
Häller upp ett glas rött och bänkar mig med mitt godis framför tv:n. Älskar CaUs "Snälla snälla snälla...." men hejar på Måns och EMD.

Karolina och Anna, de största schlagerfantasterna jag mött!

Ha en trevlig lördagkväll!

tisdag 10 mars 2009

PAUS

Jag pausar lite! Känner mig lite trött på bloggen. Jag kommer säkert snart tillbaka. Jag älskar ju min blogg!
Har äntligen börjat läsa böcker igen. Har inte blivit så många det senaste året. Just nu läser jag den här:
Hej så länge!

torsdag 5 mars 2009

3 ja

Lite uppdateringar....

* Stefan blev arg på Expert och det resulterade i att vi inte behövde betala något för kamerareperationen...


* Sista ansökningstiden gick ut i Mocambique för en vecka sedan och vi har fortfarande inte hört någonting...


* Jag har druckit nutrilett alla luncher utom en de senaste 10 dagarna och det motsvarar -2 kilo på vågen...

* Det känns i luften...våren är på G.

onsdag 4 mars 2009

The pinks




The Pinks var en svensk musikgrupp ifrån Degerfors på den ljuva 80-talet. Deras första skiva släpptes 1984 med bland annat låtar som Lita på mej, Linda och Spelar ingen roll. Bert Karlsson och Torgny Söderberg upptäckte bandet och gav dem skivkontrakt. The Pinks betyder "de rosa" och när de uppträdde hade de rosa kläder på sig.

Jag var lite för gammal för att gilla detta söta pojkband men jag har för mig att lillasyster hade deras skiva och att den spelades flitigt!?



Detta var såklart denna veckas Åsa gillar rosa inlägg!!

måndag 2 mars 2009

David 1år


Klockan 06.54 för ett år sedan blev jag mamma. Efter nästan två veckors övertid så kom lille D äntligen. Nu har det gått ett år och vilket omtumlande år det har varit. Det är en ganska stor omställning att bli förälder. Från att ha varit riktigt EGO i 37 år så kom en liten parvel kallad D och krävde all vår uppmärksamhet och tid. Den första tiden upptog han verkligen all min tid och jag trodde aldrig att jag skulle få någon egentid mer. Det har jag såklart fått och det blir mer och mer... egentid alltså. Första födelsedagen är nu avklarad och jag ser fram emot Davids(och mina) fortsatta äventyr.

dubbel kommunikation

Helgens fotoutmaning var dubbel kommunikation och jag valde till slut denna bilden.

söndag 1 mars 2009

THAILAND

Veckans uppdrag i Helenas fototriss är tre bilder på T eller F. Jag valde T. T som i Thailand. Bilder är från en resa i Thailand under jul/nyår 04/05. På juldagen kom tsunamin men vi var på rätt sida... Ibland ska man ha tur.

Turistbåt

Tro

Tuk tuk (hade med denna bild i fredagens fredagsfoto.... men den passade så bra här...)